adscode

Bugün Miraç Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Hassas ve sorunlu dönemeçlerden geçtiğimiz şu günlerde Mirac-ı Nebi’ye hürmeten kırılan kalpleri onarmak, yıkılan köprüleri yeniden kurmak, unuttuklarımızı bir daha…

Bugün Miraç Kandili
Haberler




Görmez, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, kandilin, tüm insanlığa hayır, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.
Miracın, bir arınma ve Allah’a yükseliş olduğunu ifade eden Görmez, “Bugün miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak bireyin, toplumun ve bütün insanlığın maddi, manevi yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız” değerlendirmesinde bulundu.
Nefsin ölümcül zaaflarının insanları her türlü miraçtan, yüceliş ve yükselişten alıkoyacağını vurgulayan Görmez, şöyle devam etti:
"İnsanlığın son rehberi Peygamber Efendimizin Miraç’tan, Allah’a yükselişten sonra yeryüzüne, insanların arasına dönmüş olması ile adalet, merhamet ve sevginin kılavuzu, öncüsü, rehberi olarak bize sonsuz kurtuluşun yolunu açmaya devam etmesi son derece manidardır. Sevgili Peygamberimizin Miraç’tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere, yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan, her türlü kin ve öfkeden, haset ve kıskançlıktan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlukata karşı mütevazı ve alçak gönüllü olmak zorundadır. Zira Efendimizin ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir.”
İslam’a göre, insan ve toplum tasavvuruna bakıldığında Allah’ın kullarının birbirine üstünlüğü olmadığına işaret eden Görmez, “Güç, kuvvet ve kudret yalnız ve yalnız Allah’ındır. Başımıza gelen her musibeti ve felaketi, bizler acaba ‘Allah’ın gücüne gidecek bir hatamız mı oldu, bir gönül mü kırdık’ diye kendi nefis muhasebemize vesile bilir ve son nefesimize kadar bu sorumluluk duygusuyla hareket ederiz” ifadelerini kullandı.
AA





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)