adscode
adscode

Burs destekleri katlanarak artıyor

Depremden etkilenen öğrencileri yalnız bırakmayan birçok kurum, bursun yanı sıra barınma, ücretsiz eğitim gibi verdikleri desteklerle yaraları sarıyor. Burs fonları ve düzenlenecek etkinliklerden elde edilen gelirlerle de ihtiyaçlar karşılanacak.

Burs destekleri katlanarak artıyor
Burslar

Depremzede öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla birçok kurum, burs desteğinde bulunacağını açıklamıştı. Depremin yaraları sarılmaya devam ederken yeni kampanyalar ve etkinlikler düzenlenerek bu destekler daha da artıyor. Kimi kurum deprem burs fonu oluşturarak, kimi de sergi ve müzayededen elde edilen geliri bursa dönüştürerek bu süreçte afet bölgesindeki öğrencilerin yanında olacak. Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre eğitim derneklerinden vakıflara, üniversitelerden şirketlere kadar burs veren kurumlar şöyle:


Sanatçılar iş başında

Türk Eğitim Derneği (TED): Depremzede çocukların eğitimine destek olmayı hedefleyen TED, yaklaşık sekiz yıl sürecek program kapsamında ilk etkinliğini, 8 Nisan’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenleyecek. 95. Yıl Gençlik Korosu ve Borusan Quartet’in sahne alacağı etkinlikte öğrencilerin eserlerinin yer aldığı bir müzayede gerçekleştirilecek. Bağışlar, TED’in “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasına aktarılacak.

Türk Eğitim Vakfı (TEV): Afetzede öğrencilerin eğitimlerine destek olmak için TEV İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bir dayanışma gecesi düzenledi. İzmir’de eğitim gören afetzede bursiyerlerin de yer aldığı gecede toplanan bağışlarla 500 depremzede öğrenciye bir yıllık burs verilecek.


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD): Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde “Anadolu’da Bir Kızım Var” adlı sergi düzenleniyor. 15 Nisan’a kadar sürecek serginin geliri, bursa dönüşecek.

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV): Deprem bölgesindeki 44 öğrenciye tam burslu eğitim imkânı sağlayan vakıf, Kahramanmaraş’ta açtığı Eğitim Çadırı ile öğrencilerin eğitimine de destek oluyor. Çadırda PDR, drama, sanat ve beden eğitimi alanında eğitim ve etkinlikler düzenleniyor.

İstanbul Tabip Odası: İstanbul’daki devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde öğrenim gören depremzede öğrenciler için 12 ay boyunca aylık 500 TL burs desteği verilecek. Başvurular 31 Mart’a kadar devam ediyor.

Fon oluşturuldu

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG): Afet Burs Fonu ile depremzede üniversite öğrencilerine 1 yıl destek verilecek.

Sabancı Üniversitesi (SU): Afetten etkilenen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ‘Geleceğe Söz Ver’ burs programı kapsamında ‘Sabancı Üniversitesi Deprem Burs Fonu’ hayata geçirildi. Başvuruları 23 Haziran’a kadar devam eden programla depremden zarar gören SU öğrencileri ile 2023-2024 akademik yılında SU’da eğitim görmeye hak kazanacak gençlere burs verilecek.

Yüzen okulda eğitim

Depremden en çok etkilenen illerden Hatay’ın İskenderun ilçesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda Karadeniz Holding’in gönderdiği Süheyla Sultan Gemisi’ndeki eğitimlere katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada gemide her türlü eğitim desteğinin sağlandığını belirtti. 2 bin kişi kapasiteli “Karadeniz Lifeship Rauf Bey” gemisinin de İskenderun’a gelmek üzere yola çıktığını kaydeden Özer, gemiyi sadece LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere tahsis edeceklerini vurguladı.


Ücretsiz erişim hakkı

Afet bölgesinde lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrencilere yönelik bazı kurumlar, ücretsiz dijital içerikler sunuyor. Bu kapsamda Uğur Okulları, online eğitim platformu Uğur Dijital’i ücretsiz kullanıma açtı. Platformda 8. ve 12. sınıflar için online deneme sınavları, konu tekrarları ve testler bulunuyor.

Eğitim platformu Derslig de ilk ve ortaöğretimdeki afetzede öğrencilere, Derslig Pro’ya 3 aylık erişim hakkı tanıdı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)