adscode
adscode

Bursa'da mesleki eğitim oranı yüzde 62

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, kentin mesleki eğitim oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Bursa'da mesleki eğitim oranı yüzde 62
Eğitim
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş'ın da katıldığı çalıştayda Bursa'da mesleki ve teknik eğitim veren okul müdürleriyle geniş kapsamlı değerlendirme yapıldı. Mesleki ve teknik eğitim oranının ülke genelinde yüzde 52 olduğunu belirten Bilici, şöyle dedi:
"Bursa mesleki eğitim oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Geçtiğimiz yıl birinci dönem karne notlarına göre başarı oranı yüzde 39 oldu. Bu konuda yapılan çalışmalar ile bu yılın birinci döneminde başarı oranı 7 puan artarak yüzde 46'ya çıktı. Bu rakamı yukarı çekmek için çalışmalarımız devam ediyor."
Geçtiğimiz yılın birinci dönem karne notları ile bu dönemin karşılaştırılmalı olarak ders ders değerlendirildiği toplantıda ayrıca eğitim günleri etkinliğinin geri dönüşleri, öğrenci devamsızlıkları da incelendi. Başarının artırılması için yapılan çalışmalar, mesleki ve teknik eğitim fuarı, bilim şenliği, okulların fiziki ortamları gibi konuların değerlendirilmesi yapıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)