adscode
adscode

Burslu Öğrenci Okutmaya ve Kaliteli Öğrencilerle Dünya ile Bütünleşmeye Devam

Kadir Has Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yapılan konuşmaların ortak paydasında; üniversitenin merhum Kadir Has’ın “vatana borç ödeme” felsefesi ve “dünya ile bütünleşen” bir üniversite…

Burslu Öğrenci Okutmaya ve Kaliteli Öğrencilerle Dünya ile Bütünleşmeye Devam
Üniversite
Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen tören İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan üç sanatçının icra ettiği Nihavend Şarkılar ile son buldu. 
Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen Kadir Has Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Töreni’ne Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ve mütevelli heyeti üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, üniversitenin öğrencileri, öğretim üyeleri ve idare çalışanlarını yanı sıra başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş’ın vekili Prof. Dr. Erman Tuncer olmak üzere çeşitli mülki ve yerel idarelerin temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasında, akademik yılı 1152 yeni öğrenciyle açtıklarını söyleyen Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has “bugün kuruluşumuzun 15. yılında 5 bin 362 öğrencimiz ile, 5 Fakülte, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitüsü ile üç kampüste eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini yeniliklerle sürdürüyoruz” dedi.















Can Has, kurulduğu tarihte İstanbul’daki 14. vakıf üniversitesi olan Kadir Has Üniversitesi’nin bugün sayıları 43’e ulaşan İstanbul’daki üniversiteler arasında sürekli artan doluluk oranı ve büyümesi ile ön sıralarda yer aldığını vurgulayarak “bütün gayretimizi, bütün enerjimizi, rahmetli babamız Kadir Has gibi; ülkemizin kalkınması, öğrencilerimizin bilgili, donanımlı örnek gençler olarak yetişmesi için harcamak ümidi ve gayreti içerisindeyiz” dedi.
Konuşmasına “Bu yıl üniversitemizin 15. yaşını kutluyoruz. Bir üniversitenin hayatında 15 yıl çok kısa bir süredir. Bizler bu süre içinde hem kuruluşumuzu tamamladık hem de elde ettiğimiz yüksek akademik düzeyimizle ülkemizin aranılan, takdir edilen saygın üniversiteleri arasında gösterilen bir konuma eriştik” sözleriyle başlayan Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has da ilköğretimden liseye 25’i aşkın okul ve 50’yi aşkın hayır kurumu yaptırırken vatana borç ödeme felsefesinden ayrılmadıklarını belirterek “Kadir Has diplomasıyla tüm kapıları rahatlıkla açabilecekleri düzeyde öğrenci yetiştiriyoruz” dedi.


Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın ise konuşmasında merhum Kadir Has’ın çizdiği “bir dünya üniversitesi” olmak vizyonunu yerine getirme yolunda ilerlediklerine vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. Aydın “dünya ile bütünleşebilme” olarak tarif ettiği üniversitenin hedeflerini “Öncelikle, değerli velilerimizin bizlere emanet ettikleri kıymetleri evlatlarını istihdam piyasasının talep gören çalışanlarına dönüştürürken, onları ülke ve dünya sorunlarına kafa yoran bireyler olarak yetiştirmek. İkinci olarak küresel rekabet ortamında öne çıkacak çalışmalar ile bilimsel araştırmalara destek verirken, akademik dürüstlüğü, tarafsızlığı ve bilimselliği hakim kalan bir anlayışı yerleştirmek” olarak anlattı.
Konuşmasında üniversitenin öğrenci sayısını artırmayı değil kalitesini geliştirmeye, her yıl bir öncekinden daha yetkin mezunlar vermeye odaklandığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın “Araçlardan biri olarak burs sistemimizi sürekli geliştiriyoruz. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde kayıtlı tüm öğrencilerin yüzde 32,7’si bursludur. Bunda ilham kaynağı ve kudret ise merhum Kadir Has’ın ‘vatan borcu ödeme’ şiarı ve ‘bu ülkeden aldıklarını geri bu ülkeye verme’ arzusuyla, alnının teri ile kazandığı servetinin önemli bir bölümünü hayır işlerine ve özellikle de eğitim odaklı yatırımlara dönüştürme kararlılığından gelmektedir” diye konuştu.
Açılış töreni İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan üç sanatçının icra ettiği Nihavend Şarkılar ile son buldu. 
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)