adscode
adscode

'Çapa ve Cerrahpaşa günden güne geriye gidiyor'

Üniversite dışında çalışan 758 tıp fakültesi öğretim üyesinin bulunduğunu, bunun yarıya yakının Çapa ve Cerrahpaşa'dan olduğunu belirten Akdağ, Çapa ve Cerrahpaşa'nın günden güne geriye gittiğini ifade…

'Çapa ve Cerrahpaşa günden güne geriye gidiyor'
Eğitim
Akdağ, tasarıda bakanlığıyla ilgili maddelere ilişkin bilgi verdi. Üniversite dışında çalışan 758 tıp fakültesi öğretim üyesinin bulunduğunu, bunun yarıya yakının Çapa ve Cerrahpaşa'dan olduğunu belirten Akdağ, Çapa ve Cerrahpaşa'nın günden güne geriye gittiğini ifade etti. Akdağ, bakanlığa geldikten sonra en önemli stratejik hedeflerinden birinin bu üniversiteleri ayağa kaldırmak, destek olmak olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanlığına, güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait taşınmazların tahsisine ilişkin düzenlemenin bir müsadere ve mala el koyma olmadığını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınlarına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Tasarıda yer alan, İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait taşınmazların, Bakanlar Kurulu kararıyla Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilmesini ve mahkemelerce ihtiyati tedbir ve yürütmenin durdurulması kararlarının verilemeyeceğini düzenleyen madde konusunda muhalefet partilerinin milletvekillerince eleştiriler dile getirildi.

Eleştiriler üzerine söz alan Sağlık Bakanı Akdağ, "Bu kanunun, bazı arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi bir müsadere kanunu, halkın iradesine ve mala el koymayla hiçbir alakası olmadığı çok net olarak açık." dedi.

Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu zaman bir usule ait olarak kamuya ait malları bir şekilde Hazine tescil edecek ve İçişleri Bakanlığına tahsis edecek. Yargıya kapalı değil. Yargıya kapalı gibi görünen tarafı yürütmeyi durdurmayla alakalı tarafı. Çünkü güvenlik gerekçesi var, iş acil. Daha sonra elbette yine bu yargıya götürülebilir, yargı bu hususta kararını verir."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hali hazırda resen imar planı yapabildiğini de aktaran Akdağ, "Burada bir amaca uygun imar planı değişikliği yapılacak." görüşünü dile getirdi.

Akdağ, terörle mücadele etmek için acil ihtiyaç olduğunda güvenlik gerekçesiyle hızlı davranabilmeleri gerektiğinin altını çizerek, bedel tespitlerinin usulüne uygun yapılacağını da kaydetti.

Recep Akdağ, "Terörü engellemek, terörün bu ülkede oluşturduğu, hiçbirimizin tahammül edemediği ağır hasarı önlemek için bir tedbir olmak üzere bir madde getiriyoruz. Bu, devletin terörize edilmesi falan gibi lütfen yorumlanmasın. O zaman inciniyoruz. Bana göre, madde, bir ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak için de usul ve maksada uygun şekilde düzenlenmiştir." diye konuştu.

- "Çapa ve Cerrahpaşa geriye gidiyor"

Akdağ, tasarıda bakanlığıyla ilgili maddelere ilişkin bilgi verdi.

Üniversite dışında çalışan 758 tıp fakültesi öğretim üyesinin bulunduğunu, bunun yarıya yakının Çapa ve Cerrahpaşa'dan olduğunu belirten Akdağ, Çapa ve Cerrahpaşa'nın günden güne geriye gittiğini ifade etti. Akdağ, bakanlığa geldikten sonra en önemli stratejik hedeflerinden birinin bu üniversiteleri ayağa kaldırmak, destek olmak olduğunu belirtti.

Bakan Akdağ, öğretim üyelerinin bir taraftan üniversitede, bir taraftan dışarda çalışması halinde bu tıp fakültelerinin ayağa kalkabileceğini düşünmediğini söyledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)