adscode
adscode

Çin'den yoksullukla mücadele için meslek yüksek okulu hamlesi

Çin eğitim bakanlığından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Çin yoksullukla mücadelenin bir parçası olarak yoksul bölgelerde daha fazla meslek yüksek okulu kurmayı planlıyor.

Çin'den yoksullukla mücadele için meslek yüksek okulu hamlesi
Dünyadan Haberler
Eğitim Bakan Yardımcısı Sun Yao, yoksullukla mücadele forumunda yaptığı konuşmada  mesleki eğitimin, insanları yoksulluktan kurtarmanın en iyi ve en hızlı yollarından biri olduğunu söyledi. Sun Yao yeni okulların, yerel ekonomik ve sosyal durumlara dayalı mesleki eğitimi sağlayacaklarını da ekledi. Sun'un açıklamalarına göre meslek yüksek okullarındaki eğitim programları ve bölümler, her alandaki piyasa ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilerin iş imkânlarını artıracak şekilde tasarlanacak. Sun ayrıca, Çin'in ülke çapındaki yoksul meslek yüksek okulu öğrencilerine ücretsiz eğitim, burs ve öğrenci hibeleri gibi çeşitli mali destekler sağladığını da belirtti.
2016 yılı sonu itibariyle, Çin'de, ülkenin yoksulluk sınırı olan 2.300 yuan (344 ABD doları) yıllık gelirin altında yaşayan 43.35 milyon insan bulunuyor ve bu rakam Çin nüfusunun yaklaşık yüzde 3'ünü oluşturuyor. Çin’in, 2020 yılına kadar yoksulluğun olmadığı, refah içinde yaşayan bir topluma ulaşmak gibi iddialı bir hedefi bulunuyor.


 
Çin Uluslararası Radyosu 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)