adscode
adscode

Darüşşafaka'ya “Common Sense School” unvanı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, müfredatına entegre ettiği dijital vatandaşlık, dijital farkındalık konuları ve öğrencilerine sunduğu teknolojik olanaklarla “Commen Sense School” unvanı almayı hak kazandı.

Darüşşafaka'ya “Common Sense School” unvanı
Eğitim
Güncelleme : 17-Jan-23 16:50

Amerikan sivil toplum kuruluşu “Common Sense Education” tarafından verilen ve 2022-2024 yıllarını kapsayan bu unvan, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın öğrencilerine sunduğu güvenli ve doğru teknoloji kullanımını, farkındalık ve sorumluluk taşıyan dijital vatandaşlar olmaları yönünde yaptığı çalışmaları ifade ediyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğretmenleri de Common Sense Education eğitim programlarınca hazırlanan “Common Sense Educator” unvanını aldı.
Ortaöğretim düzeyinde Türkiye’nin ilk robot takımını kuran, ilk yapay zekâ sınıfı, ilk VR- AR-Green Screen alanıyla oluşturulmuş karma laboratuvarını, ilk Tekno Girişimcilik ve Gençlik Merkezi’ni açan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın “Common Sense School” unvanı alarak teknoloji ve dijitalleşme alanında öğrencilerine sunduğu nitelikli eğitimi taçlandırdığını belirten Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, “Darüşşafaka olarak bugünden 15-20 yıl sonrasını planlıyor, öğrencilerimizin o günün koşullarına göre yetişmeleri için çalışıyoruz. Her birinin 21. yüzyıl yetkinleriyle donatılmış gençler olarak Darüşşafaka’dan mezun olması temel önceliğimiz. Eğitimin dijital dönüşümü temelinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize tablet sağlıyoruz. Sınıflarımız güçlü teknolojik altyapıya sahip. STEM, kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleri veriyoruz. Eğitimde dijital dönüşüm uzun vadeli bir evrim olduğu bilinciyle sürekli olarak bu alandaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. ‘Common Sense School’ unvanı da bu alanda yaptığımız çalışmaların bir meyvesidir.”dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)