adscode
adscode

DAÜ’lü Endüstri Mühendisi En Genç Müdür Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Sertaç SİVRİ, yöneticilik yaptığı Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Tansuğ Makine’de (yenilenebilir enerji ve ısıtma-soğutma-iklimlendirme…

DAÜ’lü Endüstri Mühendisi En Genç Müdür Oldu
Özel Eğitim
Daha önce Ankara’da endüstriyel ısıtma sektöründe faaliyet gösteren bir firmada Fabrika Müdürü olan Sertaç Sivri, Tansuğ Makine’nin Adana’daki merkez fabrikasında fabrika yönetimi, imalat, planlama, Ar-Ge, Ür-Ge, yurtiçi satış ve strateji geliştirme konularından sorumlu olacak. 
DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan İzbırak’ın verdiği bilgiye göre Endüstri Mühendisleri ile İşletme Mühendisleri sadece otomotivden beyaz eşyaya kadar her tür ürünün imalatının yapıldığı fabrikalarda değil, ayni zamanda hizmet sektörlerinde (danışmanlık, ulaşım, enerji, lojistik, bankacılık, hastaneler, marka yöneticiliği, yazılım, turizm, eğitim vs.) de başarıyla çalışmalar yapmakta ve firmaların daha az harcama ile daha çok ve daha kaliteli ürün/hizmet sunmalarına büyük katkılarda bulunmaktadırlar.  
Başarılı öğrencilerine bir dönem fazla okuyarak Endüstri Mühendisliği diplomasına ek olarak Makine Mühendisliği ya da İşletme diploması alabilme olanağı da sağlayan Endüstri Mühendisliği Bölümü, ilk mezunlarını verdiği 1998 yılından günümüze dek 900’e yakın mezun vermiş olup, mezunları imalat ve hizmet sektörlerinin gerek ulusal ve gerekse de uluslararası firmalarında yönetici olarak başarı ile hizmet vermektedirler. Üniversitelerin mühendislik programlarına akreditasyon veren dünyanın en saygın kurumu olan ABD merkezli ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) tarafından da akredite edilmiş olan Endüstri Mühendisliği programı mezunları, dünyanın en saygın üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora programlarına kabul almakta ve derece ile mezun olmaktadırlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)