adscode

Demaret: ‘AB‘ye üyelik için Türkiye‘ye en büyük kontenjanlardan birini ayırdık‘

AB kurumlarına uzman yetiştiren AVRUPA KOLEJİ Rektörü Prof.Dr. Paul Demaret: "Tam üyeliğe hazırlanan Türkiye'ye en büyük kontenjanlardan birini ayırdık"

Demaret: ‘AB‘ye üyelik için Türkiye‘ye en büyük kontenjanlardan birini ayırdık‘
Özel Eğitim


             
İKV Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu'nun Avrupa Koleji'nin daveti üzerine Bruges'da  öğretim üyeleri ve öğrencilere verdiği konferansdan önce sunuş konuşması yapan  Rektör Prof. Dr. Paul Demaret, " Kabaalioğlu'nun 1984 yılında  Avrupa Araştırma Merkezini ve 1987 de Avrupa Enstitüsü'nü kurduğunu hatırlatarak , AB eğitimi konusunda çok sayıda eleman yetiştirdiğini, altmış değişik üniversitede ders, seminer ve konferanslar verdiğini" belirtti.  Kolejin Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiğini, katılma müzakerelerinin başlamasından sonra uzman yetiştirme çalışmaları çerçevesinde Avrupa Koleji'ne kabul edilen Türk öğrencilerinin sayısında büyük artış olduğunu" belirten Rektör Demaret, önceleri Dışişleri Bakanlığı'ndan sadece iki diplomatın katıldığı Avrupa Koleji'ne son yıllarda kabul edilen 18 Türk öğrenci, en büyük ulusal gruplardan birini oluşturuyor"dedi. 
Natolin'de Avrupa Koleji'nde  üç yıldır  Türkiye konulu dersler veren Profesör Kabaalioğlu'nun Bruges konferansının da Avrupa Koleji'nin Türkiye ile olan ilişkilere verdiği önemi gösterdiğini sözlerine ekledi.  
Kabaalioğlu, Türkiye'nin Tam üyeliğinin  anlaşmalardan kaynaklanan bir hak olduğunu, 25 üyenin oybirliği ile tam üyelik müzakerelerinin açılmasını kararlaştırdığını, bir iki ülkenin geciktirme çabalarının Türkiye gibi  bir ülkeyi anlaşmalardan kaynaklanan haklarını talep etmekten vazgeçiremeyeceğini belirterek  Türkiye'yi dışarıda bırakacak bir AB nin Ankara'dan nasıl bvir işbirliği bekleyebileceğini de sorgulaması gerektiğini belirtti.   
Kabaalioğlu,  AB Bakanı sayın Egemen Bağış'ın geliştirdiği burslar sayesinde çok sayıda  Türk öğrencinin Avrupa Koleji'ne kabul edildiğini ve ülkemiz üniversitelerinde de en az iki dil bilen  AB uzmanı yetiştirmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.  

www.egitimajansi.com  



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)