adscode
adscode

Deprem bölgesinde uzaktan eğitim kararı

Üniversiteler 2 Ekim’de açılmaya hazırlanırken deprem bölgesindekilerden teker teker uzaktan eğitim kararı gelmeye başladı.

Deprem bölgesinde uzaktan eğitim kararı
Üniversite
Güncelleme : 08-Sep-23 18:13

 Depremlerin yarattığı olumsuzlukların halen sürdüğüne dikkat çeken üniversiteler, öğrencilerin barınma vs. gibi sorunlar yaşamamaları için böyle bir karar aldıklarını duyurdular. Öte yandan yüz yüze mi, uzaktan eğitim mi vereceği konusunda açıklama yapmayan üniversiteler de var. Adıyaman Üniversitesi’nin başka bir üniversiteye özel öğrenci olarak gitmek isteyenler için başvuru tarihini uzatması uzaktan eğitim yapılacağına dair beklenti oluşturdu. Kalacak yer ve ulaşım biletlerini ayarlayacak olan öğrenciler, kararın bir an önce duyurulmasını istiyorlar. 

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre uzaktan eğitim kararı alan üniversiteler ve açıklamaları şöyle:

KAYIT DONDURMA HAKKI

- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: Yüz yüze eğitime hazır olduklarını ancak depremin şehirde oluşturduğu olumsuzlukların halen sürdüğünü ve öğrencilerin barınma konusunda yaşayacakları problemlerin göz önünde bulundurulduğunu kaydeden üniversite, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Tıp fakülteleri hariç birinci sınıflarda uzaktan eğitim yapacak. 

- Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi: Hemşirelik, Dijital Oyun Tasarımı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık gibi bölümler hariç birinci sınıflarda uzaktan eğitim verilecek.

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi: Diş Hekimliği, Tıp, Sağlık Bilimleri fakülteleri hariç eğitimler uzaktan eğitimle yürütülecek. Üniversite, talep eden öğrencilere özel öğrencilik ve kayıt dondurma hakkı tanıyacak.

- İskenderun Teknik Üniversitesi: Tüm bölüm ve programlardaki birinci sınıf öğrencilerinin çevrimiçi eğitime başlamasına, diğer sınıflardaki öğrencilerin ise bazı bölümlerde yüz yüze bazı bölümlerde ise çevrimiçi olarak eğitim görmelerine karar verdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)