adscode
adscode

Depremzede çocuklar için ahşap oyuncaklar üretiyorlar

İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen afetin ardından ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğine ürettikleri ahşap oyuncaklarla destek veriyor.

Depremzede çocuklar için ahşap oyuncaklar üretiyorlar
Eğitim
Güncelleme : 25-Feb-23 17:31

Liseden yapılan açıklamaya göre, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında okuyan öğrencilerle atölye şefi Hasan Hüseyin Aslancan, depremlerden etkilenen çocuklara psikolojik destek sağlayabilmek için harekete geçti.

Gönüllü ekip, depremzede çocuklar için okul sonrası atölyede bir araya gelerek çeşitli hayvan figürlerinin boyanabilir yapbozu şeklinde hazırlan ahşap oyuncaklar üretiyor.

Öğrenciler, kendi üretimleri olan CNC router makinelerinde saatte 30 parçalık 10 oyuncak kiti hazırlıyor, oyuncak kitlerinin her biri baykuş, kaplan ve sincap figürlerinden oluşuyor.

İlk etapta 200 kit üretmeyi hedefleyen ekip, oyuncakları akrilik boya setiyle depremzede çocuklara ulaştırmayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslancan, meslek lisesi olarak ahşap oyuncak üretebileceklerini düşünerek hemen harekete geçtiklerini belirterek, "İlk kez denediğimiz bu çalışmanın depremzede çocukların bir nebze yüzünü güldürebilmesi ve onları içinde bulundukları durumdan mental olarak uzaklaştıracağı amacını gütmesi bizi çalışmalarımızda daha özverili hale getirdi." ifadesini kullandı.

Okullarındaki oyuncak üretim çalışmalarına katılan öğrenciler de depremzede çocuklara yönelik projede yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)