adscode

Depremzedelerle Görüşmek, Vali Talimatıyla Yasak

Yeşilköy Özürlüler Çiroz Kampı'na getirilen Vanlı depremzedelerle, Vali'nin talimatıyla "sansasyonel haberlerin topluma yansıtılmaması" için bianet'in röportaj yapma isteği reddedildi.

Depremzedelerle Görüşmek, Vali Talimatıyla Yasak
Haberler

Vanlı depremzedelerden 150 kişi, iki hafta önce Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yeşilköy Çiroz Özürlüler Kampı'na yerleştirildi.

Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Bülent Yurtseven, oradakilerin neye ihtiyaçları var, mahalleli onlara yardım edebilsin diye kampa gitmek istedi ancak görevliler bu talebini reddetti.

Bunun üzerine bianet adına Çiroz Kampı'na gidip, Vanlılar ile röportaj yapmak istedik. Kapıdan dönmemek için önce merkezi aradık. Röportaj için İstanbul Valiliği'ne dilekçe yazmamız istendi.

Dilekçeyi yazıp valiliğe gönderdik ancak normalde iki, üç günde gelmesi gereken yanıt bir haftada gelmedi.

Pazartesi günü Valilik basın bürosunu arayıp, dilekçemize yanıt alamadığımızı söylediğimizde, telefonda bir müddet beklettildikten sonra "dilekçeyi bulamıyoruz" yanıtını aldık.

Dilekçeyi nasıl kaybedersiniz sorumuza ise "Kaybetmedik, bulamıyoruz, tekrar gönderin" denildi.

Tekrar gönderdik dilekçeyi. Bu sabah dilekçenin akibetini sormak için aradığımızda, basın bürosundan "Vali beyin talimatı ile röportaj istekleri durduruldu" denildi bu kez. Başka gazeteciler de aynı talepte bulunmuş ancak izin verilmiyormuş.

Gerekçeyi ise İstanbul Valiliği İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Nazır Şentürk açıkladı:

"Oradan gelen insanlarla sansasyonel haberin topluma yansıtılmaması."

Bunun ne anlamına geldiğini sorduğumuzda ise aldığımız yanıt: "Siz gazetecisiniz, sansasyonel haberin ne anlama geldiğini bilirsiniz" oldu.

Kamptakilerin akıbetiyle ilgili sadece 17 Kasım'da Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği bir haber var. Haberde konuşan iki depremzede, kamptan memnun olduklarını ve alışverişe çıktıklarını söylüyor.

Ama bianet, İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun talimatıyla izin alamadığı için Vanlı depremzedelerle ilgili  "sansasyonel haber" yapamadı.

    Bianet

(Nilay Vardar)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)