adscode

'Dershanelerin Durumu ve Geleceği'

'Dershanelerin durumu ve geleceği' konulu sempozyuma katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eğitim Meclisi Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, Türkiye'de yaklaşık 16 milyon öğrencinin 1.5 milyonunun…

'Dershanelerin Durumu ve Geleceği'
Özel Eğitim






Kentte faaliyet gösteren dershane yöneticilerinin bilgilendirilmesi amacıyla Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Dershanelerin durumu ve geleceği' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma, TOBB Eğitim Meclisi Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı konuşmacı olarak katıldı. Dershanelerin Türkiye'deki eğitim sisteminde önemli bir yeri olduğunu belirten Kılcı, bu sistemin Avrupa Birliği üyeleriyle birçok ülkede farklı adlarda daha yaygın kullanıldığını belirtti.
Türkiye'de 16 milyon öğrenci olduğunu ve 1.5 milyonunun dershaneye gittiğini anlatan Kılcı, 7 milyon öğrencili Güney Kore'de dershaneye giden öğrenci sayısının 5 milyon olduğuna dikkat çekti. Kılcı, Japonya'da da öğrencilerin yüzde 70'e yakınının dershaneye giderek ek eğitim desteği aldığını söylediği konuşmasına sözlerini şöyle sürdürdü:"Almanya'da ise dershaneyle ilgili mevzuat yok. Kaçak faaliyet yapıyorlar. Bizde 35 bin okul var, 4 bin dershane var. Türkiye'de dershaneye giden öğrenci sayısı AB ülkelerine göre daha az. Japonya'da ise 29 bin okul var, 39 bin dershane var. 2011 istatistikleri bunlar. Tüm dünyada destek eğitimi var. Destek eğitimin olmadığı yer yok. Ama kaçak ama resmi ama düzenli ortamlarda, büroda, evde, farklı yerlerde, her yerde var. Amerika'da ortaöğretime destek eğitimi çok yaygın. Özel sektör olarak eyaletlere hizmet veriyorsunuz. Bu kadar açık bir sistem var."
İngiltere'de de kolejlere hazırlık kursları adı altında dershane eğitimi verildiğini ama adı farklı olduğu için dile getirilmediğini anlatan Kılcı, "O kadar yaygın ki ama adı dershane değil. Sonra İngiltere'de dershane yok diyorlar. Avrupa Birliği'nde de bu şekilde ve online yoluyla da eğitimler verilmeye başlandı. Dershaneler eğitimde önemli bir yere sahip ve gün geçtikçe daha önemli yere geliyor" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)