adscode

DES: 'Eğitim yap-boz tahtası mı?'

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı hükümetin memurlar için uyguladığı ücret politikasını değerlendirdi.

DES: 'Eğitim yap-boz tahtası mı?'
Özel Eğitim






Gürkan Avcı “Hükümet yine Torba Yasa maharetiyle sağlık personelinin nöbet ücretlerini düzenleyen ilgili maddede değişiklik yaparak sağlıkçıların nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yaptı. Ücretleri iyileştirmeye dönük benzer bir çalışmada polisler için yapılıyor. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın ve polislerimizin hakkıdır, gözümüz yok, helâli hoş olsun. Fakat Hükümet kamuda en düşük maaş alan öğretmenlere nöbet görevi ücreti vermeyi aklına bile getirmedi. Kamu çalışanları arasındaki iş verimi ve iş barışını baltalayan hükümetin bu ayrımcı ve adaletsiz politikasını kınıyoruz” dedi.
Öğretmene ek ödeme yok2012 yılı başından itibaren yürürlüğe giren düzenleme ile her devlet memuruna kadro ve görev unvanlarına göre ek ödeme verildiğini, fakat hükümetin bu düzenlemede de öğretmenleri unuttuğunu söyleyen Gürkan Avcı, “Buradan Sayın Başbakana samimî ve halisane bir şekilde bir milyon öğretmenimiz adına soruyorum. Niçin öğretmenleri unutuyorsunuz? Öğretmen düşmanlığına doğru evirilen politikalarınızdan ne zaman geri adım atmayı düşünüyorsunuz, Öğretmenler üvey evlât mı?” diye soran Avcı, “11 yıldır eğitim sisteminde sayısız müdahale ve reformda bulunduğunuzu ve bulunacağınızı söylüyorsunuz. Eğitimde 5 bakan, sayısız bürokrat ve birçok eğitim politikası eskittiniz. Eğitim yap-boz tahtası mı?” diye konuştu.
Bütün iyileştirmeler hükümetin memuru olan bürokratlara yarıyorHükümetin son süreçten bu güne kadar yaptığı bütün iyileştirici düzenlemelerde öğretmenleri unuttuğunu, öğretmenlerin en makul ve meşrû taleplerine dahi dudak büktüğünü söyleyen Gürkan Avcı, “Bütün iyileştirmeler hükümetin memuru olan bürokratlara yarıyor. Hükümet, bir eli yağda, bir eli balda olan, altlarında makam arabası ile lojmanlarda sefa süren daire başkanı ve üstü unvanlarda görev yapan bürokratların ücretlerinde küçümsenmeyecek artışlar yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. ‘Eşit İşe Eşit Ücret’  diyerek hazırlanan bu kararnameler öğretmenleri ve küçük memurları hüsrana uğratmış, sabrını tüketmiştir” dedi. 300 bin öğretmen adayının atanma hayalleri sürekli ertelenecek
Kadroları teknik hizmetler sınıfında olan 4 yıllık süreli yükseköğretim veren fakültelerden mezun olan memurlara 1. derecede 3600 ek gösterge verildiğini söyleyen Gürkan Avcı, “Hemen hepsi lisans ve yüksek lisans mezunu olan öğretmenlerin ek göstergesini niye yükseltmiyorsunuz? Emekli olduğunda eline geçen para yarı yarıya azalan öğretmenler sağlığı elverdiği müddetçe 65 yaşına kadar çalışmaya devam edecektir. Atanmayı bekleyen 300 bin öğretmen adayının ise atanma hayalleri sürekli ertelenecektir” şeklinde konuştu.





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)