adscode

'SBS Farklı Bir Uygulama İle Devam Edecek'

EKSEN'DEN SBS AÇIKLAMASI;

'SBS Farklı Bir Uygulama İle Devam Edecek'
Özel Eğitim

 

 

 


Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerine uygulanacak olan yeni model  konusunda. Milli eğitim bakanımız Nabi Avcı’nın son yaptığı açıklamaya göre bazı ipuçları yer alıyor. SBS yerine yıl içinde okulların yaptığı bazı yazılı sınavların, merkezi sistemle yapılacağı ve öğrencilerin bu sonuçlara göre okullara yerleşecekleri anlaşılıyor. 

 

Açıklamaya göre yoğun tercih edilen okullar için merkezi olarak yapılacak yazılı sınavlara ek olarak ayrı bir sınav yapılacak. Genel (düz) liselerin Anadolu lisesi haline getirildiğini belirten Avcı bu okullara adrese dayalı sistemle öğrenci yerleştirileceğini belirtiyor.

 


Bakanımızın bu açıklamalarından anlaşılıyor ki liselere geçişte sınavlar asla kalkmış değildir. Kısacası SBS adı altında yapılan sınav başka bir versiyonla  devam edecek. Özellikle fen lisesi gibi öğrenci tercihlerinde üst sıralarda yer alan okullara öğrenci alımında öğrencilerin yıl içerisinde gireceği ve bakanlık tarafından merkezi olarak uygulanacak yazılı sınavlar ve bu sınavlara ek olarak merkezi bir sınav daha yapılacak. Güzel sanatlar lisesi, spor lisesi gibi yetenek gerektiren liseler içinde özel yetenek sınavlarının yapılacağı tahmin edilebilir.

 


Açıklamaya göre liselere öğrenci kabulünde sınavların önemi devam edecek. Bu durumda ortaokul öğrencilerini daha yoğun ve karmaşık bir değerlendirme süreci bekliyor. Yeni modelde sürekli değerlendirme ve izleme mantığı hedeflenmektedir.

 


Eğitimciler, veliler ve öğrenciler yeni sistem konusunda kendilerine herhangi bir yol çizmiş değildirler. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanacak yeni sistemin en kısa sürede açıklanması gerekir. Böylece öğrencilerimiz ve veliler izleyecekleri yol ve hazırlık konusunda önceden tedbir alırlar.

 


Ergül SIRKINTI
EKSEN
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası
Kayseri İl Temsilcisi


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)