adscode

Dinçer Sözünü Dinletebilecek mi?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, etüd beslenme ilköğretim okullarında uygulanan ve noter kuraları ile öğrenci alan sisteme Bakan talimatı ile dur dedi. Milli Eğitim Müdürlüğünün medyadaki açıklamasından…

Dinçer Sözünü Dinletebilecek mi?
Özel Eğitim

Bir anda okulyönetimleri ve veliler şaşkınlığa ve hayal kırıklığına uğradı. Hemen hepsi kura aşamasına gelmiş ve kura ücretlerini de toplamıştı. Hatta resmi yazıya rağmen "kura"sını çeken okullar da olmuştu.
  
 İstanbulda 19 okulda uygulanan ve velinin 'çalışan anne ve baba' olması kura ve kayıt şartı koşulduğu okullardır etüd beslenme ilköğretim okulları. Devletin 'Özel Okul'u gibi değerlendirilirler ve kayıt olabilmek için her tür 'girişim' yapılır. En etkili ve kurtarıcı yöntemde "kura" ile öğrenci belirlemesinin yapılmasıdır. Bu okulları bu özellikleri ile aşağı yukarı her eğitimci ve veli bilir..

  Burada asıl düşündürücü ve can alıcı nokta aynı özelliğe sahip olan Galatasaray İlköğretim okulu. Çünkü kura kayıt ücretinin bile 500 Tl den az olmadığı bu okulun son yazı ve bakantalimatına göre durumunun değişmesi ve adrese dayalı kayıtsistemi ile öğrenci kayıt etmesi gerekiyor. Daha doğrusu 4+4+4'ün uygulanması gerekmektedir. Kesintisiz 8 yıllık program mı yoksa 4+4 mü uygulanacak?

   (Konunun özü ile ilgili değil ama kayıt parası için okul müdürlerine soruşturma açan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, alenen alınan ve basın tarafından da açıklanan Etüd Beslenme okulları  kura ücreti ile ilgili nasıl bir davranış ve düşünce içerinde olduğunu da merak ediyoruz. Yasal mıdır? Kura da kazanamayan öğrenci velisinin geri alamadığı 'İade edilemeyen' bu ücret hangi kapsama dahil olmaktadır. Açıklanırsa yayınlarız..) Neyse bu soru bir tafara dursun konunun özüne gelelim....

 Okulun ismi değil  takıldığımız aslında..  Kuralları ile tanıdığımız kimsenin etkisi altında kalmayan Bakan Ömer Dinçer'in  bu konuda takınacağı tavır.  Talimatının yazıyla bildirildiği halde uygulanmaması, uygulamadan dönülse dahi adres sisteminin ve 4+4+4'ün uygulanıp uygulanamayacağı merak konusu. Bakan Ömer Dinçer Acaba diğer devlet okullarına ve yöneticilerine uyguladığı gibi otoriter kararlarını bu konuda da tavizsiz şekilde sürdürebilecek mi? Yoksa Galatasaray ismi ve lobisi ağır mı basacak. Hep birlikte izleyip göreceğiz.

Ertuğrul Güner

personelmeb.net


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)