adscode
adscode testttt
adscode oguzzz

Doğa Koleji ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda tarih yazdı

Türkiye’yi ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda başarıyla temsil eden, takım sporlarında 6 dünya 54 Türkiye şampiyonluğu olan Doğa Koleji dünya 3.sü olarak ülkemizi gururlandırdı.

Doğa Koleji ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda tarih yazdı
Spor

ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Doğa Koleji İzmir Çiğli Bilim Doğa Anadolu Lisesi (Mavişehir 3 Kampüsü) Genç Erkek (A) Basketbol Takımı başarıdan başarıya koşarak ay yıldızlı formalarıyla ülkemizi temsil etti. 

Dünya Şampiyonluğu için Çin’in Makao bölgesinin yolunu tutan takım orada da başarısını sürdürdü. 24 Temmuz’da başlayan ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası 2 Temmuz tarihinde sonlandı.
Grup maçlarının ilk gününde Güney Kıbrıs’ı 89-44 skorla mağlup eden Doğa Koleji, daha sonra Yunanistan’a 61-47 mağlup oldu. Bulgaristan’ı 89-47 yenen Doğa Koleji takımı, çeyrek final öncesi son maçında Çin’i 64-55’lik skorla geçti. Çeyrek finalde Tayvan’ı 79-72 yenen takım yarı finalde Fransa’ya 70-63 mağlup oldu. Üçüncülük dördüncülük maçında Sırbistan ile karşılaşan takım, 56-53’lük skorla maçı kazanarak dünya 3.sü oldu.  

'Gururluyuz'
Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, ”Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden takımımızı tebrik ediyor, onların bu başarısında büyük emeği olan spor koordinatörlüğümüz başta olmak üzere tüm Doğa ailesine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında, spor alanında da böyle başarılar elde etmeleri eğitim anlayışımızın ne kadar doğru ve kapsamlı olduğunun göstergesidir. Öğrencilerimizin dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri sadece Doğa Koleji için değil ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal, “Öğrencilerimizi tebrik ediyor,  bizi destekleyen ve başarılarımızda büyük emeği olan Spor Bölüm Başkanımız Emin Serkan Ulusoy’a, Beden Eğitimi Bölüm Başkanımız Adnan Altunbay’a, spor koordinatörlüğümüze, antrenörlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm Doğa ailesine gönülden teşekkür ederim. Başarılarımızın devamı için çalışmaya ve her alanda öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)