adscode

Doğa Koleji şampiyonluk yolunda

Türkiye’yi ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda temsil eden Doğa Koleji adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Doğa Koleji şampiyonluk yolunda
Spor
Güncelleme : 01-Jul-24 12:40

ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda Doğa Koleji İzmir Çiğli Bilim Doğa Anadolu Lisesi (Mavişehir 3 Kampüsü) Genç Erkek (A) Basketbol Takımı başarıdan başarıya koşarak ay yıldızlı formalarıyla dünyada Türkiye'yi temsil ediyor. Doğa Koleji takımı adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.
Genç erkek kategorisinde mücadele eden Doğa Koleji takımı önce Türkiye Şampiyonu oldu. Dünya Şampiyonluğu için Çin’in Makao bölgesinin yolunu tutan takım orada da başarısını sürdürüyor.
Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası 3 Temmuz’a kadar devam edecek. Doğa Koleji mücadele ederek dünya şampiyonluklarına bir yenisini daha eklemek ve Türk bayrağını dünyada dalgalandırmak için mücadele ediyor.  

Türkiye’yi ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda temsil eden takım sporlarında 6 dünya 54 Türkiye şampiyonluğu olan Doğa Koleji, adını yarı finale yazdırdı. Çeyrek finalde Tayvan’ı 79-72 yenen takım yarı finale yükselmeyi başardı. Yarı final maçı Türkiye ve Fransa arasında 1 Temmuz Pazartesi günü saat 08.30’da oynanacak

6 dünya 54 Türkiye şampiyonluğu
Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, çeşitli takım sporlarında Doğa Kolejinin 6 dünya şampiyonluğu, 54 Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Doğa Koleji sportif takımları, 2008 yılından bu yana ulusal ve uluslararası spor karşılaşmalarında hem ülkemizi hem de okulumuzu başarıyla temsil etmektedir. Öğrencilerimizin, dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri ve çeyrek finale yükselmeleri bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarının arkasında yer alan değerli öğretmenlerimize, antrenörlerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimizin bu başarılarına büyük katkı ve destek sağlayan spor koordinatörlüğümüze gönülden teşekkür ediyoruz. Başarılarımızın devamını diliyor, sporun birleştirici ve motive edici gücüne inanıyoruz.”

Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal, Türkiye'yi dünya arenasında temsil etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Mücadelemizden asla ödün vermeyerek ülkemize şampiyonluğu getirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte başta öğrencilerimizi tebrik ediyor,  bizi destekleyen ve başarılarımızda büyük emeği olan Spor Bölüm Başkanımız Emin Serkan Ulusoy’a, Beden Eğitimi Bölüm Başkanımız Adnan Altunbay’a, spor koordinatörlüğümüze, antrenörlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm Doğa ailesine gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi. Dağal, bu başarının arkasındaki kolektif emeğe ve dayanışmaya dikkat çekerek, öğrencilerin azim ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğini vurguladı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)