adscode
adscode

Doğa Koleji'nden Cumhuriyet'in 100. yılında Anıtkabir ziyareti

Doğa Koleji Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Doğa Koleji'nden Cumhuriyet'in 100. yılında Anıtkabir ziyareti
Eğitim

Cumhuriyet’in 100, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılında binlerce Doğa Koleji öğrencisi, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’yı ebedî istirahatgâhında hasretle andı.

Doğa Koleji, Cumhuriyet’in 100. yılı ve Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılı dolayısıyla ziyaretçi rekoru kıran Anıtkabir’i Türkiye’nin dört bir yanındaki 100 kampüsünden binlerce öğrenci ve öğretmeniyle ziyaret etti.
Törene Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü ile Doğa yöneticileri de katıldı.

Sabah saatlerinde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini, Eski Meclisi, MTA (Tabiat Tarihi) Müzesi ve Anadolu Medeniyetler gezen Doğa Koleji öğrencileri; Atatürk'ün hayatına ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık eden eşyaları görme fırsatı buldu. Atatürk’ün zengin kitap koleksiyonu öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Aslanlı Yol’da yürüyen ve Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can eşliğinde mozoleye çelenk koyan Doğa Koleji, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Tören Mehmet Can’ın Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi. Tören boyunca öğrenciler duygusal anlar yaşarken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şükranla anıldı. Öğrenciler, Atatürk’ün hayatı ve başarıları hakkında kitaplarda okuduklarından çok daha fazlasını görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

“Cumhuriyetimizin 100. yılında bize bıraktığın mirası yaşatacak nesiller yetiştirme sorumluluğuyla buradayız.”

Anıtkabir Özel Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazan Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, şunları kaydetti:
“Doğa Koleji olarak her yıl olduğu gibi bugün de Türkiye’nin dört bir yanından gelen, yüreği senin sevginle dolup taşan binlerce öğrencimizle huzurundayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bize bıraktığın mirası yaşatacak nesiller yetiştirme sorumluluğuyla buradayız. Genç nesillere senin ilke ve değerlerini anlatarak, onların vatansever ve çağdaş bireyler olarak yetişmelerini, bilinçli bir şekilde ülkenin geleceğine katkı sağlamalarını en temel görevimiz olarak kabul ediyoruz. Ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde seni minnet, saygı ve özlemle anıyoruz. Senin bıraktığın mirası sonsuza kadar yaşatacağız.
İlke ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışacağımıza söz veriyoruz! Emanetin bizim en değerli varlığımızdır.
Şükran ve saygılarımızla..."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)