adscode

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Üniversiteler İzmir Amerikan Koleji’nde Buluştu!

Özel İzmir Amerikan Koleji 8 Ekim 2012 Pazartesi günü, ABD, Kanada, Avrupa ve Avusturalya’dan elliyi aşkın yabancı üniversitenin ve Türkiye’den oniki seçkin üniversitenin katıldığı “ACI Eğitim Günü” etkinliğine…

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Üniversiteler İzmir Amerikan Koleji’nde Buluştu!
Etkinlikler
 “Education Day” adı altında düzenlenen etkinliğe, aynı tarihlerde Uluslararası Okullar Konseyi(CIS) tarafından İstanbul’da düzenlenen ve her yıl giderek daha fazla ilgi gören Yurtdışı Üniversite Fuarı’na katılan 51 yabancı üniversite katıldı.  Johns Hopkins, King’s College, Bocconi, Exeter, Emerson College ve NYU gibi yabancı üniversitelerin yanısıra Türkiye’den de 12 seçkin devlet ve vakıf üniversitesi etkinlikte yer aldı.
Etkinlik, üniversite temsilcilerinin öğrencilere yönelik seminerleriyle başladı. Üniversite Öncesinde, Sırasında ve Sonrasında Yaşam, Geleceğin Meslekleri, Kanada’da Eğitim, İngiltere’deki üniversitelere başvuru süreci, ABD’deki Üniversitelerinin Öğrenci Seçerken Tercihleri gibi sekiz farklı çalıştaya katılan öğrenciler bu konularla ilgili bilgi sahibi oldular. Çalıştaylar sonrasında kampüste açılan üniversite standlarını gezen öğrenci ve veliler, üniversite yetkililerinden, her kurum ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Etkinliğe okul dışından da bazı liselerin veli ve öğrencileri de katıldı.
“Eğitim Günü”ne katılan üniversite yetkilileri öğrencilerin ilgisinden ve bilinç düzeyinden çok etkilendiklerini söylediler. Veli ve öğrenciler etkinliği çok faydalı ve başarılı bulduklarını ifade ettiler ve bu gibi çalışmaların öğrencilerin üniversite ve branş seçimi konusundaki kararlarına büyük destek olduğunu belirttiler. Okul yönetimi de katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve önümüzdeki sene bu etkinliği bir toplum hizmeti olarak halka açık gerçekleştirme düşünceleri olduğunu sözlerine eklediler. 
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)