adscode
adscode

Dünyanın en önemli fizikçileri Türkiye'nin geleceğini tartışmak için geldi

CERN üyesi veya asosiye üyesi ülkelerin yer aldığı Restricted ECFA, Türkiye’ye ilk ziyaretini bugün ve yarın gerçekleştiriyor.

Dünyanın en önemli fizikçileri Türkiye'nin geleceğini tartışmak için geldi
Üniversite
Hızlandırıcı ve yüksek enerji fiziğinin Türkiye ve Avrupa’daki en önemli uzmanları bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya geldi, Türkiye’nin bu alandaki çalışmalarını mercek altına alarak teknoloji üretimini ve yatırımlarını inceledi. Ardından yarın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapacağı kapalı oturumda detaylı değerlendirme yapacak.

Parçacık Hızlandırıcı Fiziği ve ilgili alanlardaki çalışmalarda Avrupa Birliği’nin uzun dönem stratejilerini belirleyen ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile üyelik bağı olan ülkelerden temsilcilerin yer aldığı ECFA’nın (The European Committee for Future Accelerators) bir alt kurulu olan Restricted ECFA, 6-7 Ekim 2017’de Türkiye’yi ziyaret ediyor. Boğaziçi Üniversitesi, RECFA heyetinin Türkiye’de gerçekleştireceği açık oturumun, İstanbul Bilgi Üniversitesi ise kapalı oturumun ev sahipliği yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde parçacık fiziği alanında Avrupa’nın ve Türkiye’nin en önemli uzmanlarının katılacağı bir açık oturum gerçekleştirildi.  Açık oturumda Türkiye’de parçacık fiziği ve ilgili alanlarda sürdürülmekte olan çalışmalar değerlendirildi; bu alandaki bilimsel çalışmalar, altyapı imkânları, insan kaynağı yatırımları ve toplum-sanayi etkileşiminden teknolojik kazanımlara kadar farklı başlıklarda Türkiye’deki durum RECFA üyelerine sunuldu. Yarın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapılacak olan kapalı oturumda ise RECFA üyeleri Türkiye hakkındaki ön değerlendirmesini gerçekleştirecek.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)