adscode
adscode

Eczacıbaşı okullarda hijyen için 31.5 milyon TL harcayacak

Eczacıbaşı Holding, Hijyen Projesi için yatılı bölge okullarının banyo ve tuvaletlerine 31.5 milyon TL harcayacak. Projenin okullarda yürütülmesinde holding çalışanları gönüllü destek veriyor

Eczacıbaşı okullarda hijyen için 31.5 milyon TL harcayacak
Eğitim
Eczacıbaşı Holding, 2007'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile başlattığı ve daha sonra Milli eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle Yatılı Bölge Ortaokulları'nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek amacıyla yürüttüğü Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında 31.5 milyon TL harcayacak.

Proje kapsamında Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO'nin banyo, tuvalet ve ıslak zeminleri yenilendi. Yapılan çalışmaların tanıtımı amacıyla düzenlenen törene katılan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, genç nesillerin mutlu ve sağlıklı bireyler olabilmeleri için bu tür projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nun yedinci yatılı bölge ortaokulu ve proje kapsamında temizlik alanları yenilenen 36 okuldan biri olduğunu belirten Eczacıbaşı, dördünce sanayi devriminin önemine değinerek şöyle konuştu:

'Fırsat eşitliği önemli'

"Dördüncü sanayi devrimi olarak ele alınan Sanayi 4.0'da artık ileri teknoloji uygulamaları ve artan işlemci kapasiteleri sayesinde makinelerin birbiriyle konuşacağı dijital bir dönem bizleri bekliyor.

Bu da, bundan 10 sene sonra bildiğimiz meslek grupları ve çocuklarımızın ihtiyaç duyacağı bilgi ve beceri setlerinin büyük ölçüde değişeceği anlamına geliyor.

Tamamen pragmatik bir açıdan bakarak bile, ki işin çok değerli sosyal ve etik boyutları var, şunu söylemek mümkün. Türkiye olarak, eğer global trendlere ayak uydurmak ve orta gelir tuzağına düşmeden büyümek istiyorsak, her şeyden önce insan kaynağımıza yatırım yapmalıyız. Başka bir deyişle, geleceğin beşeri sermayesi olan çocuklarımıza."

Faruk Eczacıbaşı, "Çocuklarımızı bilişsel ve analitik becerilerin yanı sıra sosyal ve sanatsal beceriler ile de donatabilmeli; onların yaratıcı, kendi kendilerine yetebilen, mutlu ve sağlıklı bireyler olmaları için gerekli ortamları oluşturabilmeliyiz. Bunu yaparken de, özellikle bölgesel fırsat eşitsizliklerini azaltılmasına katkı sağlamalıyız" dedi.

MÜZİK, RESİM VE HOBİ SINIFLARI KURULUYOR

Eczacıbaşı Hijyen Projesi 2007'den beri 29 ilde 17 bin 200 öğrencisi bulunan 36 okulda banyo ve tuvaletler yenilendi. Eczacıbaşı Gönüllüleri, okullarda sosyal ve sanatsal ortamlara da katkı sağlamak ve öğrencilerin yaşamlarını zenginleştirmek amacıyla, müzik, resim ve hobi sınıfları kurarak eğitim ve rehberlik projelerini hayata geçiriyorlar.

Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO'da da bir müzik sınıfı kuruldu.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)