adscode

Eğitim-İş: 'Okullardan Atatürk’ün izi siliniyor'

Van'da büyük yıkıma neden olan depremlerde ağır hasar gören ve yıkılan okulların yerine yenilerini yapılırken, bu okulların büyük bölümünün adları da değiştirildi. Eğitim-İş Atatürk İlköğretim Okulu'nun…

Eğitim-İş: 'Okullardan Atatürk’ün izi siliniyor'
Özel Eğitim
Van depreminde ağır hasar gören ve yıkılan okulların yerine yenilerini yapılırken, okulların büyük bülümünün adlarının değiştirildiği haberleri basına yansıdı. Buna göre, Erciş İlçesi'nde yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu'nun yerine yapılan okula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi adına “Tenzile Ana İlkokulu ve Tenzile Ana Ortaokulu”, Van'daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yerine yaptırılan okula da yaptıran televizyoncu Acun Ilıcalı'nın annesi “İlknur Ilıcalı İlkokulu” adı verildi. 
Kurumların, yerleşim yerlerinin isimlerini değiştirmek istisnai bir durum olmalıdır. Çok özel bir neden olmadığı sürece yer ve kurum isimleri ile oynanmamalıdır. Çünkü bu isimler bizlerde aidiyet duygusu yaratmakta, geçmişten geleceğe ortak hafızamızın oluşmasına katkı sağlamaktadır.
AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından beri, başta okullar olmak üzere kurumların caddelerin, sokakların isimlerini değiştirmek özel bir görev gibi algılanmakta ve yerine getirilmektedir. Asıl amacı Cumhuriyet’le hesaplaşmak ve Atatürk’ün izlerini silmek olan AKP, özellikle “Atatürk”, “İnönü” ve “Cumhuriyet” isimlerini taşıyan okulları hedefine almıştır.
Yapılan protokoller gereği okulların isimlerinin değiştirildiğini belirten Van Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir an önce bu yanlıştan dönmelidir. Yapılan bağış karşılığı özel şahıs isimleri yeni yapılan okullara verilmelidir. Değiştirmek için özellikle “Cumhuriyet” ve “Atatürk” isimlerinin seçilmesi tesadüf olamaz. Kaldı ki, okullara yeni isim konulacaksa, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin isimlerinin seçilmesi daha doğru olacaktır. 

Veli DEMİRGenel Başkan

www.egitimajansi.com



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)