adscode
adscode

'Eğitim reformu şart'

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici: "MEB şuraları gibi 1-2 günlük değil, tüm paydaşların dahil olacağı geniş çalışma gruplarıyla geleceğe yönelik vizyonu içeren yol haritası çıkarılmalı. Eğitim alanında gerçek bir reform artık zorunluluktur."

'Eğitim reformu şart'
Sendikalar

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, eğitim reformuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretici'nin açıklamaları şöyle: "

"Yükseköğretim mezunlarının iş bulamadığı, alanında çalışamadığı için farklı mesleklere yönelmek zorunda kalması ülkemiz için büyük bir israftır.

Üniversite sayısını artırmak, üniversite okuyan öğrenci sayısını artırmak bir başarı değildir. Önemli olan yıllarca alanında ihtisaslaştırdığımız, hem zaman hem para harcadığımız öğrencileri kendi alanında değerlendirecek çalışma alanları oluşturmak ve iş hayatına katmaktır.

Aynı şekilde okul öncesi oranının artırılmasından, ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin beslenmesine; çocuklarımızı lise ve üniversiteye yerleştirebilmek için yarıştırdığımız sistemden, üniversite yerine daha kolay ve ihtiyaç olan meslek liselerinin içeriğinin artırılmasına kadar yeni düzenlemeler gereklidir.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ (@alper_ogretici) / X

Daha önce yapılan MEB şuraları gibi bir-iki günlük değil, tüm paydaşların dahil olacağı geniş çalışma gruplarıyla geleceğe yönelik vizyonu içeren yol haritası çıkarılmalıdır.

Kısaca okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitim alanında gerçek bir reform artık zorunluluktur.

Aksi taktirde üniversite mezunu milyonlar artacak, milyona yaklaşacak yüksek lisans ve doktora mezunu gençlerimiz mesleğini yapamadığı için farklı alanlarda çalışmak zorunda kalacak ve en önemli gücümüz olan genç nüfusumuzdan yeterince faydalanamayacağız.

Ümitsiz, geleceğini göremeyen gençlerimizin sorununu gerçek bir eğitim reformu ile başarabiliriz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)