adscode
adscode

'Eğitim sistemindeki korkunç alan değişikliği'

İlkokullarda bulunan OÇEM sınıfları bazı okullarda öğrenciler için yeterli olmuyor. Özel eğitim öğretmenleri tarafından eğitim görmesi gereken öğrenciler zor durumda.

'Eğitim sistemindeki korkunç alan değişikliği'
Haberler
"Abbas Bey merhabalar.
Yeğenim eğitim sistemindeki alan değişikliğinin kurbanlarından sadece bir tanesi...Yeğenim 7 yaşında, kendisinde gelişim geriliği rahatsızlığı var,bu tarz çocuklar için bazı ilkokullarda OÇEM  sınıfları açılıyor, ve  diğer ilkokul öğrencilerinden farklı olarak, özel eğitim öğretmenleri eşliğinde bu çocuklara eğitim veriliyor.Bu maili size Manisa'nın Salihli ilçesinden atıyorum. 
Yeğenime okul olarak ilçemizdeki Gazi İlköğretim okulunu adres gösterdiler.Ama malesef okulda bir tane OÇEM sınıfı olduğunu ,yeğenimin bu sınıfta okuyamayacağını ,onun için 2. bir OÇEM sınıfının açılması gerektiğini söylediler.Böyle bir  bütçeyide ne Milli Eğitim müdürlüğünün, ne de okulun karşılayamacığını söylediler.Biz bunu karşılayabileceğimizi söyledikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü yeğenimin annesinden(kuzenim)  imzalı bir taahhütname alarak buna izin verdi. Ve biz elimizden geleni yaparak tüm masrafları karşılayıp (hatta Atatürk resmi, Türk bayrağı, İstiklal Marşı tabelasına kadar düşünün artık( bunu karşılamayı okul reddetti çünkü)) sınıfı açtırdık.Okulun hademesi olmadığı için sınıfın temizliğini bile biz yaptık kendi ellerimle bizzat yerleri bile sildim (diğer sınıfların temizliği de veli anneleri  tarafından gerçekleştirildi.okulu bir görseniz tozdan kirden bakımsızlıktan dökülüyor.Yolları sokakları caddeleri güzelleştirmek, parklar bahçeler açmak güzelde, birde çocuklarımızın gününün 6-7 saatinin geçtiği eğitim görüp geleceğe adım attıkları yerleride güzelleştirmek bu kadar zor mu?).
Özel eğitim öğretmenimiz okula tayin edildi ve eğitim öğretim yılı başladı..Fakat  bir hafta içinde sınıf öğretmenlerinin açıkta kalmasıyla Milli Eğitim bakanlığı alan değişikliği adı altında  kendilerince bir şey  yaptıklarını sanıp ama tam aksine yarının geleceği çocuklarımızın eğitimlerini hiçe sayarak, bu olaya imza attılar. Ve şuanda yeğenimin özel eğitim öğretmeni yerine derslerine sınıf öğretmenin gireceğini, özel eğitim öğretmenimizin açığa alınma ihtimali olduğunu bildirdiler. Peki tamamda bu eğitimi almamış bir sınıf öğretmeni benim yeğenime ne verebilir? Durumumuz zaten açık ve net bi şekilde ortada.Ve eminim ki bizim gibi daha bir çok aile ve çocukları mağdur olacak.Ben eğitim almadığım bir konuda kime ne faydada bulunabilirim?  Bu millet nasıl oluyor da bu gidişata bu kadar sessiz kalabiliyor anlamış değilim. Bu zamana kadar bütün olumsuzluklarla hep tek başına mücadele eden yeğenim ,ailesi , ve biz yine mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bence Devlet , kömür, beyaz eşya ,ya da diğer sadakaları dağıtacağına ,öncelikle yarının geleceklerinin yetişeceği okullarımıza yardım elini uzatmalı ki kimse o kömüre ,beyaz eşyaya, yada verilen sadakalara muhtaç olmasın.Sizden ricam bu durumu medyaya duyurmanız. belkide bizle aynı durumda olan diğer insanlarda yalnız olmadıklarının farkına varır , ve duyuramayacaklarını düşündükleri seslerini bizden cesaret alarak duyurma yolları aramaya başlarlar.  Sevgiyle ve umutla kalın." 


www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)