adscode
adscode

Doğa Koleji'nden LGS simülasyonu

Doğa Koleji'nin 100’ü aşkın kampüsünde binlerce 7 ve 8. sınıf öğrencisi, LGS simülasyon deneme sınavı heyecanı yaşadı.

Doğa Koleji'nden LGS simülasyonu
Eğitim
Güncelleme : 27-Nov-23 15:31

Gerçeğe yakın sınav deneyimi yaşayan öğrenciler aynı anda sınav giriş ve kimlik belgeleriyle kampüs binasına alındı. Sınav belgelerinde belirtilen salonlarda sınava alınan öğrenciler, sözel ve sayısal oturumları başarıyla tamamladı.

Doğa Kolejinin güçlü LGS hazırlık programı ile sınava hazırlanan öğrenciler, gerçek sınav öncesi önemli bir deneyim yaşadı. 

Doğa Koleji Ortaokul Koordinatörü Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu LGS simülasyonu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

Sınav Kaygısını Yenme Fırsatı  

Sınavlar, yetişkin bireylerde olduğu kadar öğrencilerde de kaygıyı tetikleyen bir unsurdur. Akademik bilgi birikimi sağlamak, bireyin sınav hazırlığında elindeki en önemli güç olsa da sınav motivasyonu, öz güven de sınav başarısında yüksek pozitif etkiye sahiptir. Bu pozitif etkiyi sürece yaymak, sınav kaygısıyla erkenden baş etmeyi sağlayacak ve öğrenmeyi kolaylaştıracaktır. Doğa Koleji öğrencileri, bu fırsatı çok daha erkenden yakalar. 

Gerçeğe En Yakın Uygulama ve Sınav Sürecine Katkı 

Simülasyon, öğrencilerin sınav stresi ile baş etmelerinin yanı sıra sınavın nasıl yapılacağına dair detayları öğrenmeleri ve sınav şartlarına alışmaları bakımından da önemlidir. Sınav motivasyonu ve hedef belirlemek adına bu uygulamalar fayda sağlayacaktır. Simülasyon sonrası öğrencilerin alabileceği önlemler; akademik eksiği gidermek, hatalardan ders çıkarmak, zaman yönetimi becerisini değerlendirmek, sınav stratejisi geliştirmek, motivasyon kaynaklarını programlamak, başarı, disiplin ve çok yönlü gelişim gerektirir. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)