adscode

Eğitim Teknolojileri Konferansı İstanbul Üniversitesi’nde başladı!

İstanbul Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı (International Educational Technology Conference-IETC), 25 Mayıs 2011 tarihinde İÜ…

Eğitim Teknolojileri Konferansı İstanbul Üniversitesi’nde başladı!
Özel Eğitim

Onur kurulunda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yer aldığı konferans üç gün sürecek. Genel Koordinatörlüğünü Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman, İstanbul Üniversitesi Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Ergün Yolcu yaptığı IETC’ye 1200’e yakın kişi katıldı. 6 salonda aynı anda gerçekleştirilmekte konferansa 28 ülkeden alanında uzman birçok bilim adamı ve akademisyen katılıyor. Konferansta sunulan 50 makale, SSCI’da yer alan TOJET Dergisi’nde yayımlanacak.

 

IETC İstanbul Üniversitesi Koordinatörü, İÜ Rektör Danışmanı ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu, konferansın akademisyenlerin ve öğrencilerin eğitim alanındaki yeni teknolojilerle tanışması açısından çok büyük önem taşıdığını, aynı sektörde çalışan kişileri buluşturarak bilgi paylaşımı ve aktarımı açısından da büyük bir eksikliği giderdiğini ifade etti.

 

“IETC akademisyenler, öğretmenler ve eğitimciler için uluslararası eğitici bir aktivitedir. Uluslararası bilinen eğitsel teknoloji organizasyonu IETC’ye, her yıl katılım artmaktadır. Konferans asenkron öğrenme, yaratıcı teknoloji, e-öğrenmede bilgi yönetimi, pedagojik ve uygulama konuları, uzaktan ve açık öğrenme, eğitimde simülasyonlar, öğretme/öğrenme stratejileri, öğretici video oyunları, multimedya uygulamaları gibi teknoloji ile entegre olmuş yeni dünyanın ihtiyaçlarını çözümler, çağı yakalama noktasında fırsatlar sunmaktadır.”

 

IETC Genel Koordinatörü Prof. Dr. Aytekin İşman, 2003 yılında beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen konferansın yurtiçi ve yurtdışından birçok bilim adamını ve akademisyeni bir araya getirdiğini, yeni eğitim teknolojileri ve öğrenme tekniklerine zemin hazırladığını söyledi. Prof. Dr. İşman sözlerine şöyle devam etti:

 

“2001 yılında kurulmuş olan Uluslararası Eğitsel Teknoloji Konferansı zinciri, eğitimde eğitimsel teknoloji ve pratik kullanımı misyonuna sahip olan uluslararası, kar amacı gütmeyen, eğitimsel teknoloji aktivitesidir. TC, sempozyum aktiviteleriyle, kitapçığıyla ve Türkiye Eğitsel Teknoloji Çevrimiçi Gazetesi’yle, bilginin, kavramsal araştırmanın ve profesyonel bilginin gelişimini desteklemektedir.”

 

Konferans Üç Gün Sürecek

 

Konferansın açılış konuşmalarını IETC Genel Koordinatörü Prof. Dr. Aytekin İşman, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Cihan ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptılar.

 

Plaket törenini takiben İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Cihan İÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında yarım saatlik bir sunum yaptı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)