adscode
adscode

​Eğitime Yeni Sistem Geliyormuş!

Eğitim sistemi, her Bakan değişikliğinde olduğu gibi, görünen o ki, yine sil baştan dizayn edilecek. Peki bu iyi mi olur, yoksa kötü mü? Daha kötüsü olmayacağına göre, iyi olur diye umut edelim ama fazla…

​Eğitime Yeni Sistem Geliyormuş!
Günün Yazısı
Eğitim sistemi, her Bakan değişikliğinde olduğu gibi,  görünen o ki, yine sil baştan dizayn edilecek. Peki bu iyi mi olur, yoksa  kötü mü? Daha kötüsü olmayacağına göre, iyi olur diye umut edelim ama fazla da hayalperest olmayalım. Çünkü, şu ana kadar yapılanlar, öngörülenler pek de hayra alamet değil!..
 
Bu yöndeki haberleri okuyup, söylemleri dinlediğinizde, acaba bunlar bizi enayi yerine mi koyuyor diye düşünmeden edemiyorsunuz…
Evet Türk eğitim sisteminin ciddi sorunları var en önemlisi de, yönetimdeki zigzaglar.
Sürekli bakan değişiyor ve her gelen bakan taş taş üstüne koyacağına, enkaz edebiyatı yapıp, kendinden öncekileri yerle bir edip, yeni bir sistem arayışına giriyor.
Üstelik gelen bakanlar da, aynı iktidarın bakanları!..
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (YEĞİ- TEK) hazırladığı rapora göre, anaokulundan üniversiteye, soran, sorgulayan, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesi öngörülüyormuş!
Hayret ki hayret, zaten en kırk yıldır söyleniyor da, arkası gelmiyor!
Asıl önemli olan nasıl yapılacağı?..
Haydi MEB, bu kez yanılt bizi. Ayakta alkışlayalım sizi…
Yeter ki ülke kazansın, yanılan biz olalım…
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)