adscode
adscode

Eğitmen Funda Durmaz: En büyük meselemiz biz olamamak

Hastalıkların hepsi zihinde. İnsanlarımız şükretmeyi unuttu. Problemi temelden annelerimiz çözebilir

Eğitmen Funda Durmaz: En büyük meselemiz biz olamamak
Eğitim
Gazetemize konuk olan Kişisel ve Kurumsal Gelişim Eğitmeni Funda Durmaz, insanların öfkelerinin nelere sebep olduğunu, nasıl öfkelerini kontrol edebileceklerini anlattı.

Stresle baş etmek için neler yapmalıyız?

Birçok öneride bulunabiliriz. Fakat yüzeyi temizleyebilmek zor. Gerçekten tortuyu ortadan kaldırmamız gerekiyor bunun içinde kişinin oturup biraz kendini o haliyle gözlemlemesi gerekiyor. Nefes tekniği çok önemlidir. Üç beş kere burundan nefes alıp ağızdan vermek gerekir. Doğru nefes teknikleri sadece psikolojiyi değil bedensel olarak da katkı sağlıyor.

Temelden çözmenin yolu nedir?

Annelerimiz çözebilir. Dünyaya gelen her bebek bir birey olma adaylığı ile başlıyor yani. 20 yıl sonra toplumu oluşturan bireyler olabiliyorlar. Biz nasıl bir toplum istiyorsak çocuklarımızı öyle yetiştiriyoruz. Benim çocuğum nasıl olmalı sevgi dolu mu olmalı? Vuran kıran biri mi olmalı?

Türkiye'deki insanlarda gördüğünüz en önemli mesele nedir?

Türkiye'nin en önemli meselesi bizlik duygumuzdan uzaklaşmamız. İslamiyet bize bizliği getirir. Benlikten sıyırır. Benlik egoyu, nefsi ve hırsı getirir. Paylaşmayı öğrenmeliyiz.

Öfkesini dışa vuramayanlarla ilgili bir çalışmanız var mı?

Hastalıklarımızın hepsi zihindedir. Zihin tarafından üretiriz. Organlara yayarız organlarda üstüne düşeni alır. Öfke duyduğumuz şeyi söyleyebilmek. Ben bundan hoşlanmıyorum diyebilmek. Bunlar söyleyemediğimiz takdirde tiroitlerimiz çıkıyor. Ciddi hastalıklara doğru gidiyoruz. İnsanlarımız şükretmeyi unuttu. Mesala 'Nasılsın?' diye soruyorum 'Eh işte' diyorlar. Bana sorduklarında ben hep 'İyiyim' diyorum. Başımıza kötü bir şey geldiğinde değil de en baştan şükrederek başlamak gerek.

Şirketler neden kurumsal danışmanlık hizmeti almalıdır?

Kurumsallığın birey üzerinde olması gerektiğini söylüyorum hep. Biz önce birey olarak kurumsallaşmalıyız.

Siz şu an hedeflediğiniz noktada mısınız başka hayallerinizde var mı?

Geldiğim noktayı da hedeflemiştim. Ama kitaplarımı çıkarmak istiyorum. Türkiye'de bu toplum bilincini oluşturabilecek yapıda yer almak istiyorum.

Nefesin önemini bile unutuyoruz

Bu eğitimleri almadan önce öfkeli ve sinirli biri miydiniz?

Her insan gibi benim de yaşamış olduğum bir şeyler var tabi. Stresiniz, öfkeniz, tepkileriniz olabiliyor. Çok geniş anlamda bir şey yoktu.

Sizin vermiş olduğunuz eğitimler insanlara ne yönde etkiliyor ve kazandırıyor?

İnsanların kendilerini keşfetmelerini sağlıyor. İnsan aslında tepeden tırnağa kadar bir muhteşemlikle yaratılmıştır. İnsanlar yaşam alanlarındaki olan öğretilmiş çaresizlikler birçok alanda almış olduklarını unutuyorlar farkına bile varmayacak duruma geliyorlar. Nefes almanın önemini bile unutuyoruz..

Türkiye

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)