adscode
adscode

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavına sayılı günler kala, adaylar tarafından sınavın ne zaman yapılacağı sorgulanmaya başlandı. Sınavda yeterli puanı alanlar ehliyet sahibi olacaklar. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınav…

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?
Sınavlar
2018 yılının ilk ehliyet sınavı, 10 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınavdan bir hafta önce adaylar, MEB internet sitesinden sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler. Sınavda yeterli puanı alıp başarılı olanlar, direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavını da başarıyla geçenler, stajyer ehliyet almaya hak kazanacaklar.

EHLİYET SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girecek adayların giriş yerleri, sınavdan bir hafta önce ilan edilir. Adaylar, e-Devlet uygulamasına giriş yaparak ya da MEB internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sınav giriş yerlerini sorgulayabilirler. Sınav giriş belgesinin, sınav esnasında adayın yanında bulunması gerekir. 

EHLİYET SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULUR?

Ehliyet sınavında adaylara 4 farklı dersten 50 soru sorulur. Soruların derslere göre dağılımı;
- Trafik ve çevre dersi 23 soru
- İlk ve yardım dersi 12 soru
- Araç tekniği dersi 9 soru
- Trafik adabı dersi 6 soru

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Diğer sınavlarda olduğu gibi adayların vereceği dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Sınava geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakılarak çalışma yapılabilir. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Ehliyet sınavını başarıyla geçenlere stajyer ehliyet verilir. Stajyer ehliyet süresi 2 yıldır. 2 yıl içinde 75 ceza puanına ulaşan adaylar, başarısız sayılır ve ehliyetlerine el konulur. Ehliyetine el konulanlar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda yeniden ehliyet alınabilmesi için tekrar sınava girilmesi gerekebilir. 

2018 YILI EHLİYET SINAV TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 2018 yılında yapılacak ehliyet sınavlarının tarihleri;


- MTSKS-1    10 Şubat 2018 
- MTSKS-2    21 Nisan 2018 
- MTSKS-3    4 Ağustos 2018
- MTSKS-4    20 Ekim 2018 
- MTSKS-5    22 Aralık 2018 
Ehliyet sınavları Cumartesi günleri saat 14.00’da başlar. Sınav sonuçları MEB internet sitesinde ilan edildikten sonra adaylar, T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını sorgulayabilirler. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)