adscode

En İyi Disiplinlerarası Çalışma Ödülü Işıklı Öğrencilere

Ayazağa Işık İlköğretim Okulu öğrencileri Mağlova Su Kemeri çalışmasıyla SEMEP “Bilim ve Kültür Yoluyla Suyun Sürdürülebilir Kullanımı” buluşmasında en iyi disiplinlerarası çalışma ödülünü kazandı.

En İyi Disiplinlerarası Çalışma Ödülü Işıklı Öğrencilere
Özel Eğitim
UNESCO, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı tarafından desteklenen, ulusal koordinatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi‘nin üstlendiği uluslararası çevre eğitim etkinliği Güneydoğu Akdeniz Su ve Çevre Projesi SEMEP’in yaptığı “Bilim veKültür Yolu yla Suyun Sürdürülebilir Kullanımı” buluşmasında Ayazağa Işık İlköğretim Okulu öğrencileri en iyi disiplinlerarası çalışma ödülünü kazandı.
97 öğrencinin biraraya gelerek yaptığı çalışmada Mağlova Su Kemeri odak alınarak, İstanbul’un su kültürü üzerine tarihsel perspektife sahip bir yaklaşım ortaya kondu. İstanbul’un geçmişinde ve su kullanım tarihinde önemli bir işlevi olan Mağlova Su Kemer’ini inceleyen öğrenciler, Mağlova Kemeri’nden hareketleİstanbul’daki su kemeri yolları üzerine çalışma yürüttü. Mağlova Kemeri’nin yapılış hikâyesini ve tarihsel sürecini anlatan bir belgesel hazırlayan öğrenciler, Mağlova Kemeri’nin bulunduğu Alibeyköy Barajı’ndaki suyun analizi yaptı, okul duvarlarına Mağlova Kemeri’ni resmetti ve kemerin detaylı bir maketini yaptı.
Yaşayan Tarih: Mağlova Su Kemeri adlı belgeselle çalışmaya görsel bir boyut kazandıran Ayazağa İlköğretim Okulu öğrencileri 26 okul arasında büyük jüri tarafından En İyi Disiplinlerarası Çalışma seçilerek ödüllendirildi.
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)