adscode
adscode

Eşit İşe Eşit Ücret Yasası Kevgire Döndü!

DES; Eşit İşe Eşit Ücret Yasası Kevgire Döndü!

Eşit İşe Eşit Ücret Yasası Kevgire Döndü!
Sendikalar
Hükümetin, farklı kurumlarda ama aynı unvanda çalışan memurların ücretlerini eşitlemek için çıkardığı 666 sayılı yasanın TOKİ, TBMM, SPK, AA gibi bazı kurum ve üst kurul personeli için teker teker delindiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Eşit işe eşit ücret yasa ve uygulaması her geçen gün birileri tarafından deliniyor. Torpilli kurumlar ücret eşitlenmesi kapsamından bir bir çıkartılarak eşitsizlik ve adaletsizlik daha pekiştirilmiş oluyor" dedi.
 
75 + 75 TL ZAM YETERLİ DEĞİL!

Kamudaki ücret eşitlemesinde öğretmenler ve eğitim çalışanları başta olmak üzere kimi kamu kesimlerinin mağdur edildiğini söyleyen Kotanlı "Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in 2014 enflasyonundan kaynaklanan zam alacaklarının telafisi isteyen öğretmenlere söylediği 123 TL'lik genel zamdan hariç verilen 75 TL'lik artışlar enflasyon zammı değil 666 sayılı düzenlemeden dolayı kaynaklanan zamlardır. Kaldı ki 75 TL'lik artışlar eğitim çalışanlarının reel alacağını karşılayamamaktadır" dedi.
 
ÜCRET ADALETSİZLİĞİ İŞ BARIŞINI BOZUYOR!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki talimatıyla kamuda eşit işe eşit ücret verilmesi yönünde ücret politikasını düzenlemekle görevli yetkililerinin işi eline yüzüne bulaştırdıklarını, dahası ücret adaletsizliğini daha da artırdıklarını kaydeden Kotanlı, Devletteki bazı torpilli, bol maaşlı, esnek çalışmalı, bankamatik mesaili kurum ve kuruluşlarda çalışanlar beyaz memurlar oluyorlar. Bizler yani eğitim çalışanları ise zenci memurlar sınıfındayız. Kamudaki iş verimini ve iş barışını bozan, dahası memurların motivasyonunu yerle bir eden bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamanın son bulmasını istiyoruz, dedi.
 
LOJMANLAR SATILSIN MEMURA KİRA YARDIMI YAPILSIN!

Başbakan Davutoğlu'nun kamudaki lojman ve sosyal tesis israfına dönük tespit ve eleştirilerini haklı bulduklarını söyleyen Kotanlı, daha çok siyasi makamlardaki bürokrat ve yöneticilerin yararlandığı devletteki lojman saltanatının son bulmasını istediklerini de belirterek, "Hizmet özelliği gereği sadece çok sınırlı bazı makam ve kurum görevlilerine lojman ve araç tahsis edilmelidir Lojmanlara bütçeden aktarılan kaynak ve harcamalar her geçen yıl daha da büyümektedir. Bu yüzden hükümet, bu lojmanları evi olmayan memurlara uzun taksitlerle satma yoluna gitmelidir. Buna ek olarak lojman satışından elde edilen paralar memurlara aylık 300 TL kira yardımı olarak ödenmelidir" dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)