adscode
adscode

Eskişehir'e Hizmetlerimiz Sürecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “30 Mart 2014’de Türk demokrasisi bir kere daha çok güzel bir sayfa açtı. Milli irade hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak bir biçimde tecelli etti” dedi.

Eskişehir'e Hizmetlerimiz Sürecek
Türkiye'den Haberler
AK Parti Eskişehir Teşkilatı’nda yerel seçimler sonrası basın açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçimlerin yerel seçim olmaktan çıkarak Türkiye’nin kader seçimi haline geldiğini belirtti. “Türkiye bu kritik dönemeçten alnının akıyla çok güzel bir şekilde geçti” diyen Bakan Avcı, “Ben bu seçimlerde seçilen bütün arkadaşlarımıza Türkiye genelinde bütün adayları tebrik ediyorum. Seçime iştirak edip, seçimi kazanamamış adayları da tebrik ediyorum çünkü bu bir demokratik yarış. Netice itibariyle her makam için bir kişi seçiliyor. Türkiye genelinde de böyle oldu. Eskişehir için özellikle hayırlı uğurlu olsun. Eskişehir’de de güzel bir seçim süreci geçirdik: Eskişehir’e yakışan bir olgunlukta seçim kampanyası yürüttük. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere bütün ilçe belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerini tebrik ediyorum. Bundan sonra da Eskişehir’de Eskişehir’in demokratik kültürüne uygun bir üslup ve nezaket içerisinde başkanlarımız, meclis üyelerimiz Eskişehir’imize ve halkımıza hizmet edecekler” dedi.

“ASIL HEDEFLERİMİZDEN BİRİSİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ VE MERKEZ BELEDİYELERİ ALMAKTI”

AK Parti’nin Eskişehir’de 15 belediyeden 10’unu kazandığını ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üstünlüğü sağladığını hatırlatan Bakan Avcı, şunları kaydetti:
“Evet asıl hedeflerimizden birisi Büyükşehir Belediyesi’ni ve merkez belediyeleri almaktı ama neticede 15 belediyeden 10 ilçede AK Partili adaylar kazandılar. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili üyeler açık bir üstünlük sağlamış durumdalar. Bu da Eskişehir’de uzlaşmanın ne kadar önemli olduğunu, bundan sonraki süreçte de karşılıklı anlayış, nezaket ve uyum, içerisinde çalışmanın ne kadar gerekli, zorunlu ve önemli olduğunu Eskişehirli seçmen hatırlatmış oldu. İnşallah Eskişehir bu dengelerden en yüksek istifadeyi üretecek bir demokratik kültüre de sahiptir.”

“BİZİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KAZANMIŞ OLSAYDIK YAPACAĞIMIZ PEK ÇOK ŞEY VARDI”

Merkezi hükümetin Eskişehir’e katkı sağlamaya devam edeceğini dile getiren Bakan Nabi Avcı, “Bizim Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmış olsaydık yapacağımızın pek çok şey vardı. Bunların büyük bir kısmını Büyükşehir Belediye Başkanlığı eli ile yapmak mümkün olduğu için orada biraz hüzünlüyüz. Ancak merkezi hükümet olarak ilçe belediyeleri olarak elimizden gelen katkıyı Eskişehir için yapmaya devam edeceğiz. Bu 12 yılda 10 milyar liranın üzerinde Eskişehir’e yatırım yapıldı. 2014 için öngördüğümüz yatırım bütçesi 7 milyar 300 milyon lira. Dolayısıyla bunlar devam edecek. Milli Eğitim Bakanı olarak Eskişehir için pek çok projeyi hayata geçirdik. Bunlar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte hem Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı aracılığıyla hem de merkezi bütçe üzerinden Eskişehir’de eğitim kalitesinin artması için her türlü kurumsal ve prosedürel işlemler yerine getiriliyor, getirilecek inşallah” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin demokratik olgunluğu göstermesi açısından 30 Mart seçimleri hepimize sevindirici sonuçlar getirdi” diyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni görevine başlayan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerimize merkezi hükümetimizin desteği, katkısı her ihtiyaç duyulduğunda gerekenler yapılacak. O bakımdan Eskişehir rahat olsun. Tabi biz Türkiye genelindeki demokrasi şölenine Eskişehir olarak yüzde 40’ın üzerinde katkıda bulunmak isterdik. Bugün elimizden bu kadarı geldi. Ama Türkiye’nin demokratik olgunluğu göstermesi açısından 30 Mart seçimleri hepimize sevindirici sonuçlar getirdi. Memleket için millet için Eskişehir için hayırlı olmasını diliyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)