adscode
adscode

Eyüboğlu Öğrencilerinin Best Buddies Buluşması

Eyüboğlu Koleji öğrencileri, zihinsel ve bedensel engelli öğrencileri topluma kazandırmayı hedefleyen Best Buddies programı kapsamında engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Eyüboğlu Öğrencilerinin Best Buddies Buluşması
Özel Eğitim

 

Sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem veren ve öğrencilerinin bu tür projelerde yer almasına özen gösteren Eyüboğlu Eğitim Kurumları, uluslararası sivil toplum girişimi Best Buddies’le ortak gerçekleştirdikleri projede anlamlı bir buluşmaya imza attı.

 

50 ülkede 24 yıldır faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum girişimi Best Buddies, iki yıldan bu yana Türkiye’de de çalışmalar gerçekleştiriyor. Zihinsel ve gelişim engelli bireylerle, gönüllüleri arkadaş yapan Best Buddies programına toplumun her kesiminden, 13 yaşın üstündeki herkes katılabiliyor. Zihinsel ve gelişim engelli bireylerin, gönüllü bireylerle bir araya gelmesini hedefleyen programda taraflar Best Buddy adı altında arkadaşlık kuruyor.

 

Eyüboğlu öğrencileri, zihinsel ve gelişim engelli gençlere buddy’lik yapacak.

Toplumdaki zihinsel ve gelişim engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracı olmayı hedefleyen Best Buddies programı kapsamında ilk kez geçtiğimiz yıl Buddy eşleştirmelerine katılan Eyüboğlu IB programı (International Baccalaureate/Uluslararası Bakalorya) öğrencileri, bu yıl da aynı heyecanla projede yer aldı. Okulda gerçekleştirilen törende 15 Eyüboğlu öğrencisi zihinsel ve gelişim engelli arkadaşlarıyla eşleşti.

 

Best Buddies Türkiye Proje Koordinatörü Sercan Duygan okuldaki eşleştirme töreninde yaptığı konuşmada “Gönüllülerin, zihinsel ve gelişim engelli bireylerle buluştuğu bu anlamlı projede yer alan tüm Eyüboğlu öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Duyguların ve algıların dünyasında, “Elim sende...” mottosuyla bir araya gelen insanların, dünyanın aydınlık geleceği için bir umut olduğunu belirten Duygan “8,5 milyon engellinin olduğu ülkemizde, bu tür faaliyetlerin artmasını diliyoruz.” sözleriyle de çalışmanın önemine dikkat çekti.

 

Törenin sonunda hep birlikte “Arkadaş” şarkısını söylediler.

Tüm eğitim yılı boyunca devam edecek eşleşmeyle birlikte Eyüboğlu IB programı öğrencileri engelli arkadaşlarıyla telefon, kısa mesaj ya da sosyal medya aracılığıyla iletişim kurup, ayda bir kaç kere yüz yüze görüşebilecek. Engelli öğrenciler ve buddyleri sinemaya ya da kafeye giderek, parkta gezerek toplum içerisinde ve özel çevrelerinde, kısacası günlük yaşamlarının her alanında zaman paylaşımında bulunacaklar.

 

Törenin sonunda Eyüboğlu öğrencileri ve engelli gençlerin hep bir ağızdan söyledikleri “Arkadaş” şarkısı da, projenin anlam ve önemi açısından hafızalardaki yerini aldı.

 www.egitimajansi.com

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)