adscode
adscode

Facebook, Twitter ve YouTube'un başı dertte!

Dünyada en fazla kullanılan site ve uygulama özelliklerini kimseye bırakmayan üç dev Facebook, Twitter ve YouTube'un başı dertte.

Facebook, Twitter ve YouTube'un başı dertte!
Sosyal Medya
Dünyada en fazla kullanılan site ve uygulama özelliklerini kimseye bırakmayan üç dev Facebook, Twitter ve YouTube'un başı dertte. İddialara göre içerik açısından problem yaşayan Facebook, Twitter ve YouTube şimdi ne yapacak? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Facebook, Twitter ve YouTube'un içinde bulunduğu büyük çıkmaz...

Sosyal medya denilince ilk akla gelen iki mecra; Facebook ve Twitter, video paylaşım sitelerinin tartışmasız lideri; YouTube bu üç dev bu aralar başlarına örülen çorapla uğraşıyorlar. Facebook, Twitter ve YouTube'un başı büyük beleda. Peki Facebook, Twitter ve Youtube bur durum karşısında nasıl bir reaksiyon gösterecek? İşte ayrıntılar...
 
İnternetin üç dev platformu Twitter, YouTube ve Facebook'un başı Fransa'daki ırkçılık karşıtı gruplar tarafından yapılan resmi şikayetler yüzünden dertte. Le Monde'da yer alan habere göre Fransız Yahudi Öğrenci Birliği (UEJF), SOS Racisme ve SOS Homophobie söz konusu sosyal ağların, nefret söylemi içeren materyalleri Fransız yasalarının gerektirdiği biçimde yayından kaldırmadıklarını iddia ediyor. Grup üyeleri tarafından yapılan açıklamada bir haftalık bir gözlemin ardından söz konusu firmaların ırkçılık, homofobi ve holokostun reddini içeren çok sınırlı sayıdaki video, tweet ve yorumun kaldırıldığı belirtiliyor.
 
Yapılan bir haftalık gözlemde bu doğrultuda en aktif plarformun 156 mesaj ya da yorumdan 53'ünü kaldıran Facebook olduğu ortaya çıktı. YouTube'un uygunsuz bulunan 255 içerikten sadece 16'sını, Twitter'ın ise 205 tweet'ten yalnızca sekizini sildiği görüldü.
 
Grup, bu sonuçların "söz konusu platformlardaki nefret söylemleriyle olan mücadeleye dair isteksizliği gösterdiğini ve bunun hem Fransız yasaları hem de platformların kendi ilkeleriyle çeliştiğini" ifade etti. Bu üç sosyal ağın nefret söylemi içeren her bir yorumu silmek gibi bir zorunluluğu olmasa da, bu mesajlar rapor edildiğinde bunların en azından yumuşatılması gerektiği söyleniyor.


Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)