adscode
adscode

Facebook ve Ericsson birlik oldu

Facebook ve Ericsson, internet ulaşımını genişletmek amacıyla bir araya geldi.

Facebook ve Ericsson birlik oldu
Bilim Teknoloji
Facebook ve Ericsson, Barselona’da düzenlenmekte olan Mobile World Congress 2014 kapsamında yaptıkları ortak açıklamayla yeni bir proje için bir araya geldiklerini duyurdular. ABD menşeli sosyal medya devi Facebook ve İsveç menşeli iletişim teknolojileri firması Ericsson‘u bir araya getiren ise, interneti daha geniş kitlelere ulaştırma yönündeki ortak amaçları oldu.

Facebook ve Ericsson birlikte gerçekleştirecekleri bu çalışma kapsamında, Facebook‘un California’da yer alan kampüsünde “Yenilik Laboratuvarı” adını verdikleri departmanı oluşturacaklar. İnternete erişimini dünyadaki tüm insanlara uygun hale getirmeyi amaçlayan bu iki firmanın oluşturacağı laboratuvar, aynı amaçla çalışan bir girişim olan Internet.org’un bir parçası olacak.

Facebook her ne kadar bir sosyal medya platformu olarak ismini duyurmuş olsa da, firma son yıllarda birçok farklı alanda çalışmalar yürütüyor. ABD’deki göçmenlere karşı uygulanan yasalarının reforme edilmesi gibi sosyal projelerde yer alan firma, bu yeni projesiyle de tüm dünyayı birbirine ulaştırmayı amaçlıyor. Ericsson‘un kendilerine eşsiz bir fırsat sunduğunu söyleyen Jay Parikh, bu girişimde yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)