adscode
adscode

Erasmus+ kapsamında 101 kişi yurda geri dönmedi

Erasmus+ kapsamında 75 üniversite, 25 lise öğrencisi ve 1 personel olmak üzere toplam 101 kişi yurda dönmedi.

Erasmus+ kapsamında 101 kişi yurda geri dönmedi
Yurtdışı Eğitim

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2014 yılından 10 Kasım 2023 itibarıyla yürütülmekte olan Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları kapsamında 311 bin 323 öğrenci ile 96 bin 135 personelin yurt dışına çıkış yaptığını açıkladı. Bakan Fidan, 75 yükseköğretim öğrencisi, 25 lise öğrencisi ve 1 personel olmak üzere toplam 101 kişinin yurda dönmediğinin tespit edildiğini duyurdu. Fidan, konunun Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirildiğini belirtti. Fidan, 311 bin 223 öğrenicinin ve 96 bin 134 personelin programı tamamlayarak ülkeye döndüğünü ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın yazılı soru önergesini yanıtladı. CHP’li Akdoğan, Bakan Fidan’a

“-Erasmus+ kapsamda kaç öğrenci, kaç öğretmen, kaç kurum/kuruluş görevlisi, kaç gençlik çalışanı yurtdışına çıkış yapmıştır?

-Erasmus+ kapsamında yurtdışına çıkış yapanlardan yurda dönmediği tespit edilen kaç kişi vardır?

-Erasmus+ kapsamında kaç öğrenci, kaç öğretmen, kaç kurum/kuruluş görevlisi, kaç gençlik çalışanı program tamamlamadan ülkeye dönmüştür?

-Erasmus+ kapsamında kaç öğrenci, kaç öğretmen, kaç kurum/kuruluş görevlisi, kaç gençlik çalışanı programı tamamlayarak ülkeye dönmüştür?

-Bakanlığınız tarafından kaleme alınan yazıda belirtilen bu ihbarlarla ilgili olarak yapılan bir çalışma veya başlatılan bir soruşturma var mıdır?” sorularını yöneltti.

Yurda dönmeyenler Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirildi
CHP Ankara Milletvekili Akdoğan’a yanıt veren Bakan Fidan, şu ifadeleri kullandı:

“10 Kasım 2023 itibarıyla, 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları kapsamında 311.323 öğrenici (öğrenci, kursiyer, stajyer, genç/gönüllü vb.) ve 96.135 personelin (akademik personel, öğretmen, idari personel, gençlik çalışanı, vb.) yurtdışına çıkış yaptığı Türkiye Ulusal Ajansına bildirilmiştir.

10 Kasım 2023 itibarıyla, 2014 yılından bu yana yürütülen Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları kapsamında yurtdışına çıkış yapanlardan yurda dönmediği Türkiye Ulusal Ajansı’na bildirilen 75 yükseköğretim öğrencisi vatandaşımız ve 25 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ve 1 personel (refakatçi sözleşmeli öğretmen) olmak üzere toplam 101 kişi bulunmaktadır.

10 Kasım 2023 itibarıyla, Türkiye Ulusal Ajansı’na Erasmus+ kapsamında programı tamamlamadan ülkeye döndüğü raporlanan katılımcı bulunmamaktadır. .

10 Kasım 2023 itibarıyla, 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları kapsamında 311.223 öğrenici (öğrenci, kursiyer, stajyer, genç/gönüllü vb.) ve 96.134 personelin (akademik personel, öğretmen, idari personel, gençlik çalışan, vb.) programı tamamlayarak ülkeye döndüğü Türkiye Ulusal Ajansı’na bildirilmiştir.

Her yıl on binlerce öğrencimiz Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmektedir. Yurda dönmediği tespit edilenlerin sayılarının görece son derece az olduğu tespit edilmiştir. Konu Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirilmiştir.”

Elips Haber / Selim Ercan


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)