adscode
adscode

Facebook’a 360 Derece Fotoğraflar Geliyor!

Uzun süredir 360 derece videoları görüntülemeye imkan sağlayan sosyal paylaşım sitesi Facebook, 360 derece fotoğraflar için bu desteği sunmaya hazırlanıyor.

Facebook’a 360 Derece Fotoğraflar Geliyor!
Sosyal Medya
İnternet denilince ilk akla gelenlerden Facebook, artık sosyal paylaşım sitesi olmanın ötesine giderek faaliyetlerini hızla büyütmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kullanıcıların 360 derece videoları görüntülemesine imkan tanıyan firma, kısa süre önce düzenlenen F8 Geliştirici Konferası'nda sanal gerçeklik teknolojisi için ürettiği Facebook Surround 360’ı tanıtmıştı.

Üzerinde yer alan 17 adet lens ile 4, 6 ve 8K çözünürlükte 3D VR içerikler hazırlamanızı sağlayan Facebook Surround 360, diğer 360 derece kameralarda olduğu gibi videonun yanı sıra fotoğraf çekmenize olanak tanıyor.

360 derece fotoğraf dönemi!
Son günlerde sızdırılan haberler ile Facebook’un, 360 derece fotoğraf desteğini kısa bir süre içerisinde kullanıcılara sunacağı ortaya çıktı. 360 derece videolar ile aynı mantıkta görüntülenecek olan fotoğraflara göz atmak için, parmağınızı ekran üzerinde gezdirmeniz yeterli olacak.

Akıllı telefonlar ile çekilen panoramik fotoğrafları da görüntülemenize imkan tanıyacak olması sayesinde neredeyse günümüz akıllı telefonlarının hepsi ile uyumlu olan 360 derece fotoğraf desteği, aynı zamanda içeriklerin Samsung Gear VR gibi sanal gerçeklik gözlükleri ile görüntülenmesine izin verecek.

Şu an test süreci devam eden 360 derece fotoğraf desteğinin, son kullanıcıya ne zaman sunulacağı hakkında Facebook yetkilileri henüz bir açıklama yapmadı.

Shiftdelete.net

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)