adscode
adscode

Filistinli üniversite öğrencileri ailelerinden haber alamıyor

Türkiye’deki üniversitelerde yaklaşık 5 bin 700 Filistinli öğrenci eğitim görüyor. Ailelerinden sağlıklı haber alamadıklarını belirten öğrenciler, onların hayatından büyük endişe duyduklarını söylüyor.

Filistinli üniversite öğrencileri ailelerinden haber alamıyor
Üniversite

Öğrencilere destek olmak amacıyla birçok üniversitede etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan bazı öğrenciler, Gazze’deki elektrik ve internet kesintileri nedeniyle aileleriyle hiç iletişim kuramadıklarını, bazıları da savaşın başından beri sadece bir mesajla iletişim kurabildiklerini anlattı. Öğrenciler, saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

Adıyaman, Erzincan Binali Yıldırım, Karadeniz Teknik üniversitelerinde de Filistinli öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

 

21 yakınını kaybetti

Gümüşhane Üniversitesi Kampüsü’ndeki camide Filistin’de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rektör Halil İbrahim Zeybek’in de katıldığı namazın ardından üniversitedeki sosyal tesisin önünde toplanan 71 farklı milletten yabancı öğrenci, Filistin bayrağı açarak İsrail’i protesto etti.

Öğrencilerden Filistinli Ali Hasan Sukkar “Ailem orada, akrabalarımız, dostlarımız öldürüldü. Ailemden 21 kişi şehit oldu. Yaşadıklarımız gerçekti. Üstelik film sahnelerinde bile kolay kolay rastlanılmayan bir gerçek” diye konuştu. 

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)