adscode

Fizik,Kimya,Biyoloji Öğretmenlerinin Kontenjan İsyanı

Fizik ,Kimya ve Biyoloji öğretmenliği bölümünü okuyan öğretmen adayları bu bölümde öğretmen ihtiyacı az olduğu halde kontenjanların çok az olmasından dolayı mağdur durumdalar.

Fizik,Kimya,Biyoloji Öğretmenlerinin Kontenjan İsyanı
Haberler
Fizik ,Kimya ve Biyoloji öğretmenliği okumak, okuduktan sonra atanmak ve  atandıktan sonra da dersleri yetiştirmek gerçekten çok zor.Gerçi hepsi birbiriyle ilintili şeyler.Bakacak olursak  bu 3 bölüme yıllarca  çok ama çok az kontenjanlar verildi.Peki neden sayısal branşın temelini oluşturan bu önemli bölümlerden bu kadar az ihtiyaç var.Nedeni çok basit bu dersler liselerde çok az saatler okutuluyor.Bu hem atamalarda az kontenjan verilmesine hemde bu derslerde konuların yetiştirilememesine yol açıyor.Tabi bu da yıllardır bu öğrenciler neden sıfır çekiyor? sorusununda güzel bir cevabı oluyor.
Şimdi bu olaya saat saat bakacak olursak:
SAYISAL
9 Sınıf:    Biyoloji-Fizik-Kimya 2 şer saat
10 Sınıf (sayısal): Biyoloji-Fizik-Kimya 2 şer saat (DİKKAT EDİN sayısal bölümü seçmiş bir kişi sadece 2 saat  görüyor)
11 Sınıf (sayısal): Biyoloji-Fizik-Kimya 3 er saat
12 Sınıf (sayısal): Biyoloji-Fizik-Kimya 3 er saat
SÖZEL
9 Sınıf: Coğrafya-Tarih 2 şer saat (Tıpkı fizik kimya biyoloji gibi bu doğal bir durum 9. sınıfta tüm dersler okutuluyor.)
10 Sınıf: Coğrafya-Tarih 4 er saat
11 Sınıf: Coğrafya-Tarih 4 er saat
12 Sınıf: Coğrafya -Tarih 4 er saat 
Şimdi burada  bir terslik bir çelişki yok mu?
Sözel bölümü seçmiş birisi doğal olarak seçtiği alanla ilgili daha fazla saat görürken aynı durum sayısal bölümü seçen birine neden sağlanmıyor.Sizce de üniversite girişi sınavlarında sayısal bölümlerde daha düşük netlerin yapılmasının ana kaynağı bu değil mi?
Yıllardır FİZİK KİMYA VE BİYOLOJİ bölümlerinden öğretmen ihtiyacı az dendi az olan öğretmen ihtiyacı değil az olan liselerde bu derslere ayrılan haftalık ders saati sayısıdır.Umarım en kısa sürede bu aksaklık ortadan kaldırılır.Umarım bu atama döneminde FİZİK KİMYA VE BİYOLOJİ öğretmenliklerinden 1000 er kişilik alımlar yapılır.Böylelikle yıllardır 80 li puanlarla açıkta kalan bu branştaki öğretmenlerin biraz olsun yüzü güler.
egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)