adscode

Gaziantep’te şenlikler başladı!

23 – 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, “17. Gaziantep Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri”, Üniversite kampusunda yapılan açılış töreniyle başladı...

Gaziantep’te şenlikler başladı!
Özel Eğitim

Törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Suriye Başkonsolosu Haitsam Saad, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Koruk ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Törenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun,  öğrencilerin sadece kendi alanlarında değil, sanat, kültür, estetik alanlarında da gelişmelerini, donanımlı kalmalarını sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Prof. Dr. Coşkun, “2010 - 2011 eğitim öğretim yılının bahar şenliklerini bugün sizlerle birlikte idrak ediyoruz. Bahar şenliklerinin bahar şenlikleri olarak değil, kültür, sanat ve düşünce festivali olarak kutlanması geleneğini iki yıldır sürdürmek istiyoruz ve bu anlamda da yeni bir etkinliğin açılışındayız. Bahar şenlikleri üniversitelerin mutlaka katma değer üretmek, toplumla işbirliği yapmak ve yeni alanlarda düşünce üreterek bunu toplumla paylaşarak, toplumun gelişimine katkıda bulunmak gibi bir görevi vardır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Türk Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir halk oyunları topluluğuna eşlik ederek, halay çektiler. 

 

Bahar şenliği kortej yürüyüşünde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve protokol üyeleri bisiklete binerken; çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci yürüyüşe katıldı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)