adscode
adscode

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Şahin

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Tokat

Akademik Birimleri: Diş Hekimliği, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Tıp, Ziraat olmak üzere 11 fakültesi, 4 enstitüsü, 6 yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, 15 MYO’su bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 11.958 ön lisans, 16.708 lisans, 3.303 tezli yüksek lisans, 517 doktora olmak üzere toplam 32.486 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 83 profesör, 89 doçent,328 yardımcı doçent, 273 öğretim görevlisi, 422 araştırma görevlisi, 42 okutman, 31 uzman olmak üzere toplam 1.268 akademik personeli mevcut. 

Burs olanakları: Öğrenciler, KYK burs ve öğrenim kredisine başvurabiliyorlar. Üniversitede kısmı zamanlı öğrenci çalıştırma imkânı bulunuyor. 

Barınma olanakları: Kampüs merkezinde KYK’ya bağlı kız öğrenciler için öğrenci yurdu, şehir merkezinde KYK ve özel yurtlar bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 65 öğrenci kulübü var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Gaziosmanpaşa Üniversitesi 1992’de kurulmuş olup gelişip büyüyerek 25 yıldır Türk yükseköğretimine hizmet sunmaktadır. Huzurlu bir şehirde ve dinamik bir üniversitede eğitim görmek, çift anadal, yan dal programlarından yararlanmak, öğrenci değişim programlarıyla yurt dışı ve yurt içi diğer üniversitelerdeki yükseköğretimi yerinde görmek, öğrenci merkezli bir eğitim almak, yarı zamanlı kampüs içi iş olanaklarından yararlanmak için bizi tercih edebilirsiniz.

İletişim bilgisi: http://www.gop.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)