adscode
adscode

Gen Koleji'nden Bursluluk Sınavı

7-8 Ocak’ta gerçekleştirilecek GEN Bursluluk Sınavı’na 4. sınıftan 11.sınıfa kadar tüm öğrenciler başvurabilecek.

Gen Koleji'nden Bursluluk Sınavı
Burslar
Güncelleme : 31-Dec-22 13:14

 

GEN Koleji, 2023-2024 eğitim öğretim yılı bursluluk sınavı ve tanıtım günleri takvimini açıkladı. Buna göre 7-8 Ocak 2023'te gerçekleşecek bursluluk sınavına 4.sınıftan 11.sınıfa kadar tüm öğrenciler başvurabilecek. Anaokulu İlkokul Tanıtım Günü ise 14-15 Ocak’ta düzenlenecek. GEN Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, her yıl binlerce öğrencinin hem kendini denediği hem de yüzde 100'e varan burs imkanı için katıldığı sınav, GEN Koleji’nin İstanbul’da Ataşehir, Ümraniye ve Bakırköy kampüslerinde eş zamanlı olarak düzenlenecek.

Yüzde 100’e varan Burs

500 puan üzerinden değerlendirilecek olan sınav sonuçlarına göre başarılı öğrenciler sınava girdikleri kampüsün kontenjanına göre yüzde 100'e varan eğitim bursundan faydalanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan GEN Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erol Boy, her seviyede öğrencinin hem ortaokul hem de lise eğitiminde erişebileceği bursları eğitimde fırsat eşitliğinin temeli olarak değerlendirerek, "Tüm öğrencilerin katılımına açık olan bursluluk sınavına bu yıl rekor başvuru bekliyoruz. Fırsat eşitliği anlayışı başarının ödüllendirilmesi ile buluşunca bursluluk sınavlarımızın değeri ortaya çıkıyor. Aynı zamanda sınav, tüm öğrencilerin kendi yüzdelik dilimlerini görmelerine ve eksiklerini tespit ederek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak" dedi.

Kaç soru sorulacak?

7-8 Ocak 2023 tarihlerinde 4.sınıftan 11.sınıfa kadar tüm öğrenciler için düzenlenecek sınavda sorulacak soru sayısı ve verilecek süre şu şekilde olacak: 4.sınıflara 40 soru 60 dakika; 5,6,7.sınıflara 48 soru 70 dakika; 8.sınıflara 60 soru 90 dakika; 9,10.sınıflara 80 soru 90 dakika; 11.sınıflara 60 soru sorulacak 90 dakika verilecek.

GEN Bursluluk Sınavı’nda öğrencilerin bilgilerini ölçmekten öte, kabiliyetlerini ölçen ve değerlendiren yapıda bir sınav uygulanacak. Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden sorular sorulacak. Ancak daha çok, sınava katılacak öğrencinin yoruma dayalı sorularla potansiyeline odaklanılacak. Öğrencilerin sınava hazırlığını bu doğrultuda gerçekleştirebileceklerini kaydeden GEN Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erol Boy, genel olarak deneme sınavı çözen ve iyi ortalama netlere sahip olan öğrencilerin bursluluk sınavlarında da başarılı olduğu gözlemlediklerini paylaştı.

21. Yüzyıl Okulu olan ve Gelecek Nesil Öğrenim Modeli’nin (GENOM) ‘’OECD 2030 Geleceğin Eğitim ve Becerileri’’ vizyonu çerçevesinde hazırlandığını söyleyen Erol Boy, “Hedefimiz, tüm öğrencilerimizi bilim temelli ve gelişim odaklı uluslararası eğitim programları ile geleceğe donanımlı ve duyarlı bireyler olarak hazırlamaktır. Sunduğumuz GEN eğitim programında, öğrencilerimizin akademik hayatlarında ve kariyerlerinde başarılı bireyler olmaları için günümüz dünyasının temel becerileri olarak kabul edilen Eleştirel Düşünme (Critical Thinking), İş birliği (Collaboration), İletişim (Communication) ve Yaratıcılık (Creativity)’tan oluşan 4C Becerilerini (4C’s Skills) kazandırmayı ve ölçümlemeyi önceliklendirdik” diye konuştu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)