adscode

Genç, çocuk, engelli , yaşlı Güneş Günü’nde buluştu!

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Güneş Günü etkinliği 11. yılında kutlandı. Tüm gün süren Güneş Günü’nde yaklaşık 3200 ilköğretim okulu…

Genç, çocuk, engelli , yaşlı Güneş Günü’nde buluştu!
Özel Eğitim

 

Güneş Günü ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında uygulanan projelerde sene boyunca birlikte çalışılan ilköğretim okulu öğrencileri, engelliler, yaşlılar, mülteci ailelerin çocukları ve sokakta çalışan çocuklar, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Yurt ve Toplum Merkezleri’nden yararlanan çocuklar ve lise öğrencileri Sabancı Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek unutulmaz bir gün geçirdiler.

 

29 Mayıs Pazar günü Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde tüm gün devam eden şenlikte; eğlenceli oyunlar, film gösterimleri ve çeşitli aktivitelerle katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Şenlikte çocuklar bir yıl boyunca birlikte projeler gerçekleştirdikleri üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri ile çimenlerde hazırlanan oyun alanlarında oyunlar oynadı ve filmler izlediler. Güneş Günü, engelliler için özel hazırlanan oyunlar ve aktiviteler eşliğinde ayrı bir coşku ile kutlandı. Engelliler kendi tasarladıkları saksılara çiçekler ekerek sevdiklerine armağan ettiler. Huzurevleri ve darülacezelerden gelen yaşlılar her hafta ziyaretlerine gelen gençlerin hazırladığı müzik grubuyla çiçekler eşliğinde karşılandılar.

 

Yaklaşık olarak 3200 kişinin katıldığı, 800 Sabancı Üniversitesi öğrencisinin gönüllülüğüyle gerçekleşen Güneş Günü’ne bu yıl Unilever de sponsorluğu ile destek oldu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)