adscode
adscode

GTÜ'den tüm öğrencilerine burs

Üniversite sanayi işbirliğinin öncü okullarından olan Gebze Teknik Üniversitesi, bu sene kayıt olacak tüm öğrencilere vereceği burs, akademik kadro, laboratuvar, silikon vadisinde kuluçka merkezi imkanı…

GTÜ'den tüm öğrencilerine burs
Üniversite
Sanayinin kalbinde, Avrupa ile Asya'yı birleştiren kilit bir noktada konumlanan, 1992'de Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulup, 2014'de teknik üniversite statüsüne geçen Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ); altyapısıyla, donanımıyla, akademik kadrosuyla ülkemizin en önemli bilim üssü olmaya aday, en genç ancak deneyimli üniversitesi olarak dikkat çekiyor.

Tarihi Doku, Yeşil Kampüs

2016 yılı itibariyle 2427 lisans, 3518 lisansüstü olmak üzere 5940 öğrenci barındıran GTÜ, asırlık çınarları, Fatih Sultan Mehmet’in otağını kurduğu ve son nefesini verdiği Hünkâr Çayırının tarihi atmosferi ile dolu bir kampüste eğitim vermektedir. 1,5 km2 büyüklüğündeki yeşil alanı bulunan yerleşke, doğal dokuyu bozmayan ve ağaçlardan yüksek olmayan fakülte binalarıyla, nefes alan bir kampüstür.

Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasında ikinci

Gebze Teknik Üniversitesi, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline geldi. Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak 2016’da yapılan, "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında ikinci, Devlet Üniversiteleri ve tüm üniversiteler sıralamasında beşinci sırada yer aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı “GirişimcilikEndeksi’nde ise Gebze Teknik Üniversitesi, Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında ise lider konumda.

GTÜ İmkanları

Üniversiteye dair açılamalarda bulunan GTÜ Rektörü Prof. Dr.Haluk Görgün, Gebze Teknik Üniversitesinin evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite olduğunu vurgularken, "toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak URAP tarafından yapılan "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında, Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak 2. sırada yer aldık. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı "Girişimcilik Endeksi"nde ise Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında lider konumdayız. " dedi.

"Uluslararası alanda bilime katkı sağlayan üniversitemiz, ülkemizin teknoloji üreten ülkeler arasına girmesini sağlayacak Bilişim Vadisi’nin %30’lık ortaklık ile en güçlü ikinci ortağıdır" diyen Görgün, GTÜ'yü şu cümlelerle tanıttı:

"Eğitim faaliyetlerini 4 Fakülte, 18 bölüm ve 9 Enstitü ile sürdüren Üniversitemizde 4 lisans öğrencisine 1 öğretim elemanı düşmektedir. Üniversitemiz Öğretim üyelerinin %70’i doktoralarını ABD ve İngiltere’deki saygın üniversitelerde tamamlamıştır.

Gebze Teknik Üniversitesi, 3 Teknopark, 18 Organize Sanayi Bölgesi ve 35 Ar-Ge Merkezi’nin kalbinde konumlanmış olup, Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla yapmış olduğu üniversite-sanayi işbirliği anlaşmalarıyla, öğrencilerine daha mezun olmadan iş bulma imkânını sunmaktadır.

Teknolojik gelişmelere öncülük eden üniversitemiz, aynı bölgeye konumlanmış olan TÜBİTAK, TSE ve pek çok kurum ile yakın ilişkilere sahip olup, imzaladığı protokollerle Ar-Ge altyapısını geliştirmiş, sahip olduğu imkânları artırmıştır. Bu sayede DPT, TÜBİTAK gibi büyük bütçeli projelerle insansız hava aracı, elektrikli otomobil, biyolojik saat, kanser araştırmaları, savunma teknolojileri, nanoteknoloji gibi çağın gerekliliğini yansıtan önemli konularda çalışmalarını sürdürmektedir."

Amerika'daki Silikon Vadisinde Kuluçka Merkezi Kurma İmkanı

Öte yandan Türkiye’nin en güçlü konsorsiyumunda yer alarak, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Bilişim Vadisi Teknopark’ı ile güçlerini birleştiren GTÜ, dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi’nde Kuluçka Merkezi kuruyor. ‘StarTURK’ isimli proje GTÜ Üniversitesi öğrencileri için hem stajlarını Silikon Vadisinde ünlü firmalarda gerçekleştirmek, hem de projelerini dünya pazarına çıkarıp alanında önde gelen firmalarla birlikte rekabet etme imkanı sunacak.

ABD’nin San Francisco eyaletindeki Silikon Vadisi, Intel, Cisco, Google, HP, Maxtor, Softway Solutions, Apple, Microsoft, Oracle, Nvidia, AMD, Facebook, Twitter, Mozilla gibi birçok teknoloji ve bilişim firmasını bünyesinde barındırıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)