adscode
adscode

Hakkari'deki köy okulu yenilendi

Hakkâri il merkezine 80 km uzaklıktaki Üzümlü Köyü'ndeki okul yenilendi. 400 çocuk artık daha modern, sıcak ve sağlıklı koşullarda eğitim görecek.

Hakkari'deki köy okulu yenilendi
Eğitim

World Human Relief (WHR) yani Dünya İnsani Dayanışma Derneği’nin ön ayak olduğu ve Irak sınırında bulunan Üzümlü Köyü’nün ve Eğitimin büyük destekçilerinden biri de MEGA Yalıtım Çözümleri. Firma öğrencilerin yazın serin, kışın sıcak ve sağlıklı koşullarda eğitim hayatlarını sürdürmesi sağlayacak projede yer alırken, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek enerji verimliliğine de katkıda bulunmaya devam etmiş oldu.

Hakkâri il merkezine 80 km, Çukurca ilçe merkezine 15 km uzaklıktaki sınır köyünün artık yepyeni bir okulu var. Geçtiğimiz dönem yapımına başlanan, iki kat olarak planlanan ve 2022-2023 öğretim yılı için tamamlanan okulda 12 derslik bulunuyor.

1400 nüfusu olan ve 2006’dan bu yana yerleşime tekrar açılan köyün 400 çocuğu artık daha modern, daha sıcak ve çok daha sağlıklı koşullarda öğrenim görecek.

Hakkâri Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Türkiye- Irak sınırındaki Üzümlü Köyü’nde inşa edilen okula yalıtımın her alanında üretim gerçekleştiren MEGA Yalıtım Çözümleri de üzerine düşen görevi yaptı.

İZODER üyesi olan MEGA Yalıtım Çözümleri, İZODER’in diğer üyeleri ile birlikte okulun inşasında su, ses ve ısı yalıtımı için gereken tüm malzemeler ve işçilikle bu desteği verdi.

(OKULUN ESKİ HALİ)

"ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ’’

Konu ile ilgili konuşan İZODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Mega Yalıtım Çözümleri İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar ‘’Eğitim ülkemizin geleceği için çok önemli. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Eğitimin düzgün olduğu yerde yaratıcılık olur, başarı olur, barış olur, gelecek için umut olur. Ve her çocuk eşit olmalıdır. Hepsi uygun koşullarda, sağlıklı ve konforlu alanlarda eğitim görmeyi hak eder. Yaklaşık bir yıl önce böyle bir projenin bizlere gelmesi ve bu projede aktif rol almaktan kendim ve firmam adına çok büyük mutluluk duyuyorum. Bizim gibi sanayiciler hem kendi üretim alanlarında hem de ulaşabildiği her alanda özellikle çocuklarımızın geleceğine bir nebze katkıda bulunabiliyorsa ne mutlu bize’’ diyerek proje ile ilgili heyecanını dile getirdi.

Aynı zamanda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ahmet Yaşar, ilin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına doğrudan etki edecek, kısa, orta ve uzun vadede ilin gelişmesine yön verecek çok önemli projelerin başlamasına da ön ayak oldu. Yaşar, bölgenin kalkınması, hane halkının ekonomisine katma değer yaratması, özellikle Elazığ’lı kadınların kendi hünerleri ile yaptıklarını kazanca dönüştürmelerini sağlayacak birçok değerli projeyi de yürütüyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin 21.sini düzenlediği Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresine katılacak olan Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEKO) Kulubü’nün sponsorlarından biri de Mega Insulation Solutions oldu. Marmara Üniversitesi bünyesinde 2009 yılında kurulan ve o günden bu yana faaliyetlerini sürdüren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Kulübü ÇEKO’nun katılacağı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenecek olan kongreye destek veren MEGA, eğitimin her alanında ve aşamasında öğrencilerin yanında.

Eğitime ve Sosyal sorumluluğa önem verdiklerini belirten Mega Insulation Solutions Genel Müdürü Selçuk Vanlı projelerinin sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusında devam edeceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

“Mega Yalıtım’ın geçmişten bugüne devam eden sosyal sorumluluk bilincini yönetim ekibi olarak bizlerde destekliyor ve katkıda bulunmak için çabalıyoruz. Yönetim Kurulumuzun temellerini atmış olduğu “Eğitime Destek” projelerimiz benim ve ekibimin yol haritasına katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu alanda geliştireceğimiz projeler yapılanmamızın sürdürülebilirliği ne kadar önemsediğinin de bir göstergesidir.”

Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi” 21-23 Ekim 2022 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ev sahipliğinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimine devam eden MEGA Insulation Solutions’ın üretim yaptığı Elazığ ve yakın coğrafyada da birçok yardımı ve desteği bulunuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)