adscode
adscode

Halide Edip Adıvar Ölümünün 50.Yılında Şehir'de Anılıyor

İstanbul Şehir Üniversitesi, Türk edebiyatının öncü kadın yazarlarından Halide Edib Adıvar’ı, ölümünün 50. yılında çok özel bir etkinlikle anıyor.

Halide Edip Adıvar Ölümünün 50.Yılında Şehir'de Anılıyor
Etkinlikler
25-26 Aralık tarihlerinde, “Türkiye’de Kadın Yazarlığın Tarihi III” başlığıyla düzenlenen uluslararası sempozyum serisi kapsamında bu kez Adıvar’ın güçlü edebiyat ve düşünce serüveni mercek altına alınacak.
 
Vurun Kahpeye, Ateşten Gömlek, Sinekli Bakkal gibi unutulmaz eserlere imza atan Türk edebiyatının öncü kadın yazarlarından Halide Edib Adıvar, ölümünün 50. yılında çok özel bir etkinlikle anılıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Modern Türkiye Araştırmaları Merkezi ve Edebiyat Kulübü'nün işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’de Kadın Yazarlığın Tarihi III: Halide Edib Adıvar” başlıklı sempozyum 25-26 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.
 
Sempozyumda Halide Edib Adıvar’ın romanlarına, hikayelerine, tiyatrolarına ve fikri eserlerine odaklanılarak yazarın İstanbul’daki hayatı, sömürgecilik karşısındaki tutumu, diğer kadın yazarlarla ilişkileri, cinsiyet politikası ve milliyetçilik konusundaki fikirleri detaylı bir şekilde incelenecek. İki gün sürecek oturumlarda Halide Edib’i Türkiye’deki kadın edebiyatı içerisinde konumlandırmak üzere Engin Sezer, Sibel Erol, Hülya Adak, Erol Köroğlu, Sevengül Sönmez ve Seval Şahin gibi araştırmacıların dahil olduğu 22 araştırmacının bildirilerine yer verilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)