adscode

Harvard Üniversitesi'nin Türkiye'deki İlk Yönetici Programı Liderleri ÖzÜ'de Ağırladı

Harvard Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye’deki ilk yönetici eğitim programını tamamladı. Ev sahipliğini Özyeğin Üniversitesi’nin yaptığı program, aralarında devlet…

Harvard Üniversitesi'nin Türkiye'deki İlk Yönetici Programı Liderleri ÖzÜ'de Ağırladı
Özel Eğitim
Harvard Üniversitesi’nin dünya liderlerini yetiştirdiği ve Amerika’nın en ünlü Başkanlarından Kennedy'nin adının verilmiş olduğu ‘Kennedy Kamu Politikaları Fakültesi’, Özyeğin Üniversitesi’nin işbirliğiyle 3-7 Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye’deki ilk yönetici eğitim programını gerçekleştirdi. Güneydoğu Avrupa’nın Kamu Liderleri (Public Leaders in Southeast Europe) adlı program, Harvard Kennedy Fakültesi’nin Güneydoğu Avrupa’da yürüttüğü Kokkalis Programı kapsamında gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Özyeğin Üniversitesi’nin üstlendiği ve özellikle Güneydoğu Avrupa’daki üst düzey devlet görevlilerine yönelik olarak tasarlanan program, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirildi. Program kapsamında liderler "müzakere ve anlaşmazlık yönetimi", "liderlik", "iletişim" ve "inovasyon" gibi alanlarda liderlik ve yöneticilik becerilerini geliştirme olanağı buldu. 
Birleşmiş Milletler toplantısı gibi eğitim programı
Güneydoğu Avrupa’nın Kamu Liderleri, 12 ülkeden, her biri kamu sektörünün önde gelen liderlerinden olan 55 katılımcıyı bir araya getirdi. Programın katılımcıları arasında cumhurbaşkanı, başbakan ve bakan danışmanları, bakanlar, kurmay başkanları, diplomatlar, STK liderleri, uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri ve seçimle yerel ve genel yönetimde göreve gelmiş yöneticiler yer aldı. Bugüne kadar 500’ü aşkın mezun veren ve katılmak için yoğun bir rekabetin yaşandığı programda, önceki yıllarda programı tamamlayarak mezun olan Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, eski Romanya Maliye Bakanı Bogdan Dragoi ve Karadağ Bilim Bakanı Sanja Vlajhovic gibi değerli liderler de hazır bulundu.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, program kapsamında bir resepsiyon da verdi. Resepsiyona, programı izleyen liderler ve Harvard Üniversitesi öğretim görevlilerinin yanı sıra Özyeğin Üniversitesi kurucusu Hüsnü Özyeğin, FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ve Kokkalis Vakfı Başkan Yardımcısı Petros Kokkalis de katıldı. 

*****

Harvard’ın ünlü hocaları İstanbul’a geldi
Özellikle liderlik, müzakere, stratejik iletişim ve yönetişimde yenilik konuları üzerinde yoğunlaşan program, Harvard Kennedy Fakültesi’nin her biri kendi alanında uzman öğretim üyelerinden Brian Mandell, Dean Williams, Elaine Kamarck ve Marie Danziger tarafından verildi.
Kokkalis Programı’nın başkanlığını yürüten Dr. Brian Mandell, “Özellikle içinde bulunduğumuz kriz döneminde, Güneydoğu Avrupa’da içinde yaşadıkları toplumu iyileştirmek isteyen kişilerden, bu tür konuların öğretilmesine yönelik yoğun bir talep geliyor. Hedefimiz, Harvard Kennedy Fakültesi’nde geliştirilen eğitim modellerini, dünya genelindeki topluluklar için daha ulaşılabilir kılmak. Özyeğin Üniversitesi, dinamizmi, yenilikçi yapısı ve bölgesel işbirliklerine olan bağlılığı ile programa dünya standartlarındaki kampüsünde ev sahipliği yaparak, bu hedefimizi gerçekleştirmekte önemli bir rol oynadı,” dedi. 
Dünya liderlerine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut, uluslararası boyutlarda yeni akademik iş birlikleri sürdürmeye devam edeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Kokkalis Programı katılımcılara, global zorlukların hakim olduğu bir dönemde inovasyonun uygulanması ve yönetiminin yanı sıra, kişi ya da kurumların hedeflerine ilerlemeleri açısından da büyük önem taşıyan, analitik ve problem çözmeye yönelik araçlar sunuyor. Bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikle üniversite olarak sunduğumuz eğitimin üniversite öğrencilerinden dünya liderlerine dek ulaşmış olmasından gurur duyduk.” 
Güneydoğu Avrupa’nın Kamu Liderleri programı, Güneydoğu Avrupa’nın önde gelen devlet görevlilerine eğitim fırsatları sunma misyonuyla her sene Kokkalis Programı tarafından düzenleniyor. Bu program aynı zamanda Harvard Kennedy Fakültesi’nin bütün katılımcılara tam burs sağladığı tek program olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Bu seneki programın gerçekleşmesinde Özyeğin Üniversitesi’nin değerli stratejik işbirliği ve evsahipliğinin yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın da sağladığı hibenin katkısı çok büyük.

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)