adscode
adscode

Havalar Soğuyacak

Mevsim normallerinde seyreden yağışlar yüzünden kuraklık kapıda. Birçok göl ve çay kurumaya yüz tuttu. Meteoroloji müjdeli haberi verdi ve hafta sonu yağışların geleceğini duyurdu. İşte il il hava durumu.…

Havalar Soğuyacak
Türkiye'den Haberler
Yağmurlar geliyor dikkat! Bahardan kalma havalar tüm Türkiye'yi yavaş yavaş terk edecek. Türkiye'de yaz günlerini aratmayan sıcak havalar yerini yağmurlu ve soğuk havaya bırakacak.

Bugün 21 Şubat Cuma son iş günü. Havalar bugünde yaz gününü aratmayacak cinsten. Şubat ortasında bol güneşli günler geçiriyoruz kuraklık kapımızda mı? Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası bu hafta sonundan sonra Türkiye'yi terk edecek. Ankara yeni haftaya yağmur ile başlayacak.

Kış aylarını yağışsız geçiren, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Başkent, yeni haftaya yağışla başlayacak. Ankara'da 23 Şubat Pazar günü başlayacak yağmurun, önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor.

Aralık ayında gerçekleşen tek günlük kar yağışının ardından yağmur dahi almayan Ankara'da barajlardaki doluluk oranı dip seviyeye dayandı. Yetkililer, yaz ayları için kuraklık uyarısı yaparken Başkent için sevindirici haber Meteoroloji'den geldi. Kentte ihtiyaç haline gelen yağışın, 23 Şubat Pazar günü başlayacağı öğrenildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan hava tahminlerine göre Ankara, 23 Şubat Pazar günü yağışlı havanın etkisi altına girecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden 20 derecelik hava sıcaklığının da 7 derece birden düşerek 13'e inmesi bekleniyor. Pazar günü başlayacak yağmur, gelecek hafta da etkisini sürdürecek. Yetkililer, yağışın sürmesi durumunda barajlardaki doluluk oranını olumlu yönde etkileyeceği bilgisini verdi.

Hava durumu 21.02.2014. Bugün hava nasıl olacak. Ankara hava durumu. İstanbul hava durumu. izmir hava durumu. Spothaber.com olarak en güncel hava durumu haberlerini sizin için derledik. Bugün yağmur mu yağacak yoksa güzel bir güneş mi açacak sorusunun cevabı haberimizin detayındadır.

Şubat ayının ortasında bahardan kalma havalar yaşanıyor öyle ki hava sıcaklıkları 17-18 dereceyi görüyor. Havaların bu denli sıcak ve yağışsız geçmesi meteoroloji uzmanlarını büyük bir kaygıya düşürüyor. 21 Şubat hava durumu nasıl olacak? İstanbul,İzmir, Ankara,Adana hava durumu. Hava durumu ile ilgili tüm bilgilere bu haberin devamında ulaşabilirisniz. Hava durumu günlük raporu.

Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Marmara ile kıyılarda yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde Marmara ve doğu bölgeler ile kıyılarda yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, sabahın ilk saatlerinde Marmara ile kıyılarda yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde hissedilir derecede 4 ila 6 derece olmak üzere ülke genelinde artacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 19
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ilk saatlerde yer yer yoğun olmak üzere sisli 14
İzmir: Az bulutlu ve açık, bu sabah saatlerinde kıyıları yer yer yoğun olmak üzere sisli 20
Adana: Az bulutlu ve açık, bu sabah ilk saatlerde yer yer yoğun olmak üzere sisli 21
Antalya: Az bulutlu ve açık 19
Samsun: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, bu sabah ilk saatlerde yer yer yoğun olmak üzere sisli 21
Trabzon: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 19
Erzurum: Parçalı bulutlu, bu gece yer yer sis ve puslu 5
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)