Birleşik Krallık - Türkiye Bilim ve İnovasyon Yılı etkinlikleri “Herkes İçin Bilim Konuşmaları”yla devam ediyor.
British Council tarafından Bursa’da “Biyoteknoloji” temasıyla düzenlenecek beşinci buluşmanın konuğu, Kent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mark Smales. Mark Smales, şeker hastalığından uyku sorunlarına uzanan geniş yelpazede biyoteknolojinin sağladığı tedavi olanaklarını ve bu konudaki son gelişmeleri anlatacak. 26 Ocak Salı, saat 15.00’de Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklesecek etkinlik ücretsiz ve herkese açık olacak.
British Council “Herkes İçin Bilim Konuşmaları” serisinin beşincisi biyoteknoloji konusundaki son gelişmelere ışık tutacak. Birleşik Krallık Kent Üniversitesi Biyoloji Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mark Smales tarafından gerçekleştirilecek konuşmada biyoteknolojinin şeker hastalığı ve uyku sorunları gibi modern yaşamda yaygın olarak görülen hastalıklar için sağladığı tedavi olanakları tartışılacak. Mark Smales ayrıca endüstriyel biyoteknolojinin önemi ve sentetik biyoloji uygulamalarının sağlık sektörüne etkileri gibi konulara da açıklık getirecek. Biyoteknolojik ürünlerin üretimiyle ilgili çalışmalar yürüten Mark Smales aynı zamanda Kent Üniversitesi Moleküler İşleme Merkezi’nin direktörü.
Sömestr tatilinde gençler bilimle buluşacak
British Council’ın toplumda bilim ve inovasyona olan ilgiyi desteklemek için gerçekleştirdiği program sömestr tatilinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.“Herkes İçin Bilim Konuşmaları”, bilim alanında eğitim almak isteyen gençlere de konunun uzmanlarıyla tanışma fırsatı veriyor. Günlük yaşamı da etkileyen konularda en son bilimsel gelişmelerin tartışıldığı buluşmalar daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde yapılmıştı.
Biyoteknolojinin geleceği ile ilgili sorular Twitter'da #herkesicinbilim hashtagiyle paylaşılacak “Herkes İçin Bilim” konuşmalarında British Council twitter takipçileri de Prof. Dr. Mark Smales’e sorularını twitter’dan iletebilecek. Prof. Dr. Mark Smales hem salondaki izleyicilerden gelen hem de Twitter’da “herkesiçinbilim” hashtagiyle paylaşılan soruları yanıtlayacak.